Puig afirma que cal "buscar una resposta" des de l'àmbit acadèmic a l'examen de matemàtiques de la PAU  

El president de la Generalitat s'ha mostrat preocupat per si la prova provoca "falta d'equitat", però destaca que no s'ha d'intervindre des de la política
9 juliol 2019 12:58h
El president explica que no s'ha d'intervindre des de l'àmbit polític, sinó buscar diàleg en l'àmbit acadèmic. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimarts que, si hi ha hagut un problema amb l'examen de matemàtiques de la selectivitat al territori valencià, "com sembla que n'hi ha hagut", cal "buscar una resposta" des del diàleg en l'àmbit acadèmic. 

Puig ha assenyalat en Els Desdejunis de l'Agència EFE al Col·legi d'Advocats de València que li "preocupa" la situació creada després d'haver-se registrat en aquest examen una nota mitjana de 4,5, perquè pot haver-hi "un grau de falta d'equitat" i que joves valencians s'hagen vist "perjudicats" perquè en altres parts hi haja pogut haver-hi exàmens "més fàcils". 

No obstant això, ha considerat que es tracta d'un assumpte que ha de plantejar-se sempre "en els àmbits acadèmics", perquè des de la política "no s'ha d'intervindre" en el plantejament d'unes proves acadèmiques, sinó que la resposta a aquesta situació ha de donar-la l'acadèmia. 

En opinió del cap de l'executiu valencià, el que ha de fer la Conselleria d'Educació és "propiciar" que es produïsca aquest espai de debat. Puig ha insistit que és una qüestió que no se situa en l'àmbit polític, sinó "on es posen els exàmens". "Nosaltres respectem els professionals i cal buscar una fórmula que finalment siga la més adequada, però des del respecte als professionals de l'educació i a l'acadèmia", ha finalitzat Ximo Puig.

next