Puig apel·la a la "mirada oberta" en la investidura de Sánchez: "El país no es mereix aquest impàs"

El president evita pronunciar-se sobre la possibilitat de pactar un govern de coalició amb Unides Podem però rebutja la repetició d'eleccions
17 juliol 2019 11:57h
Puig ha assegurat que una repetició d'eleccions "no és favorable" per a Espanya. / GVA

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha apel·lat aquest dimecres a la "responsabilitat, voluntat de diàleg i mirada oberta" de tots els partits amb representació al Congrés per a la investidura del president del govern espanyol en funcions i candidat socialista, Pedro Sánchez, a cinc dies del debat. D'aquesta manera, ha evitat pronunciar-se sobre la possibilitat de pactar un govern de coalició amb Unides Podem.

"El país no es mereix més inestabilitat i aquest impàs", ha manifestat a preguntes dels periodistes en finalitzar la inauguració d'una jornada a la Casa de la Ciència del CSIC i després que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, no haja descartat que Sánchez puga ser investit amb els vots dels independentistes catalans, PNB, EH Bildu, Compromís i el Partit Regionalista de Cantàbria (PRC).

Puig ha confiat a estar "encara lluny" d'una possible repetició d'eleccions, perquè "no és l'escenari que interessa ni a Espanya ni la Comunitat Valenciana". Ha urgit així al fet que "hi haja un govern ja –si és possible, al juliol– per a poder avançar".

Després d'insistir que els ciutadans ja van votar el passat 28A, ha cridat al fet que tots els grups "se situen" en la seua posició a favor o en contra de Sánchez. "Tots tenen la seua responsabilitat: cal propiciar, si és possible en el debat d'investidura, que dimarts puga haver-hi un president i un govern a Espanya", ha reivindicat.

Sense voler "propiciar encara més confusió i més soroll", Puig ha posat l'accent que una investidura exitosa "és el que interessa als valencians i als espanyols". El fonamental, al seu judici, és que "hi haja voluntat de diàleg i una mirada oberta, sempre pensant en l'interés general: que hi haja govern a Espanya com més ràpidament millor".

Però, sobretot, que siga "un govern el més estable possible" per a mantindre la confiança de l'entorn econòmic i social. "Espere que així es puga concebre, més enllà de les diferències que puguen existir i de les diferents mirades més partidistes", ha resolt.

next