Puig: "PP i Ciutadans han abdicat en l'obligació de defensar els interessos valencians"

Zapatero lloa la tasca del president de la Generalitat i assegura que l'electorat no permetrà que "un país de drets" es convertisca en "un país de dretes"
17 febrer 2019 16:42h
Puig i Zapatero han acudit a la la presentació de la candidata socialista a l'Alcaldia de Gandia, Diana Morant. / EFE 

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha criticat "l'aliança entre la triple dreta amb els independentistes", una aliança que "ha robat 1.400 milions als valencians i valencianes".

Puig ha participat aquest diumenge en la presentació de la candidata socialista a l'Alcaldia de Gandia, Diana Morant, junt amb l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, ha indicat la formació en un comunicat.

En l'acte, Puig ha destacat que "la dreta està disposada a qualsevol cosa amb la condició d'arribar al poder i així ho han demostrat, dient 'no' a uns pressupostos generals que per fi contemplaven que el 10% de les inversions arribaren a la nostra Comunitat".

El dirigent del PSPV-PSOE ha assegurat que "PP i Ciutadans han abdicat en l'obligació de defensar els interessos valencians". En l'acte, Ximo Puig ha animat tots els assistents a mobilitzar tot l'electorat progressista perquè en les pròximes eleccions "ens juguem tornar al pitjor dels passats".

En la seua intervenció, el president de la Generalitat ha valorat "la política del diàleg i la moderació" enfront dels qui opten pels extremismes: "Ni els crits, ni la desqualificació, ni el fanatisme poden ocultar els avanços polítics, socials i econòmics que hem aconseguit en la Comunitat", ha agregat.

En l'acte, Ximo Puig ha presentat a Diana Morant, actual alcaldessa de Gandia i l'ha definida com "una excel·lent alcaldessa, que ha liderat el canvi que s'ha produït en aquesta ciutat i que té les ganes i la força per a continuar amb la tasca que vam emprendre els socialistes en 2015".

"Diana pertany a eixa generació de joves, inspirats per José Luis Rodríguez Zapatero per a començar la seua marxa política, que van arribar a les alcaldies de la Comunitat amb projectes il·lusionants".

Així mateix, Ximo Puig, durant la seua intervenció, ha recordat que el PP va necessitar menys d'una legislatura a l'Ajuntament per a embrutar el nom de Gandia. "Afortunadament, el malson només va durar 4 anys" i "Gandia ha passat a ser notícia per coses com ser Capital Cultural Valenciana i per la remodelació integral del port nàutic, convertint la ciutat en lloc de referència en turisme de qualitat".

"Els ciutadans sabran distingir"

Durant la seua intervenció, el secretari general dels socialistes valencians ha incidit que les pròximes eleccions "els ciutadans i les ciutadanes sabran distingir entre els qui s'emboliquen en banderes per a ocultar les vergonyes de la corrupció i els qui no tenim res a amagar".

"Aquesta Comunitat està millor que fa quatre anys i ho hem aconseguit sense estridències, ni sectarismes, complint les nostres promeses i dialogant amb tots els agents socials", ha explicat Ximo Puig, qui ha destacat que "ara la Comunitat creix per damunt de la mitjana espanyola i la taxa d'atur, per primera vegada des de 2007, se situa per davall de la mitjana nacional amb un 14,3%".

Per part seua, José Luis Rodríguez Zapatero, durant la seua intervenció ha destacat "el canvi revolucionari que ha viscut la Comunitat gràcies al govern de Ximo Puig". "Ara la Comunitat Valenciana és oberta, progressista, creadora i solidària i ha sigut gràcies a un president com Ximo Puig: honrat, respectuós i tolerant". Així mateix, Zapatero ha assenyalat Diana Morant com "un exemple d'aquells joves implicats en la vida pública per a millorar la vida de la gent".

També s'ha pronunciat sobre les eleccions generals i ha afirmat que l'electorat espanyol és "majoritàriament progressista" i creu que "no estarà disposat al fet que un país de drets, eixe país de cada dia més drets que representa el PSOE, es convertisca en un país de dretes"

Finalment, la candidata socialista a l'Alcaldia de Gandia, Diana Morant, ha agraït al president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, la seua voluntat d'impulsar la joventut i les dones: "En 2015 vas advocar per gent jove en les alcaldies i hui aquesta generació hem fet possible el canvi en els municipis de la Comunitat".

next