Puig afirma que la taxa turística "no és el debat central" del model turístic

El president ha assegurat que, "per descomptat, no és una qüestió prioritària en aquests moments per al govern valencià" i ha reclamat "no crear conflictes o no n'hi ha"
8 agost 2019 16:41h
Puig afirma que es pot plantejar un debat al voltant de la taxa turística però que no és prioritari. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que la taxa turística no és el "debat central" del projecte turístic del País Valencià i, per això, ha reclamat "no crear conflictes on no n'hi ha".

Aquestes declaracions arriben poc després que el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, afirmara en una entrevista a Diari La Veu que "els empresaris tenen clar que la taxa turística arribarà més prompte o més tard"

A més a més, Compromís va encarregar fa unes setmanes un estudi al think tank Fundació Nexe que concloïa que un impost de dos euros per nit no tindria repercussions negatives sobre el sector i permetria mitigar el despoblament i fer aflorar els apartaments turístics irregulars.

"No és prioritari"

No obstant això, a preguntes dels mitjans a Benidorm (la Marina Baixa), on ha assistit a la presa de possessió del nou director general de Turisme, Herick Campos, el president ha remarcat que "si algú" vol plantejar "alguna qüestió" en relació a la taxa turística, "té tot el dret de plantejar-la i es debatrà".

"Com tot, és una qüestió que es pot analitzar; no hem dit que no es poden buscar solucions des del punt de vista de la millora del finançament a través del turisme", ha argumentat, a més d'opinar que es tracta d'iniciatives que acaben "generant confusió".

Puig ha recalcat que la seua posició està "clara" perquè no forma part del programa de govern del Consell del Botànic, encara que "qualsevol iniciativa de debat, per descomptat, no s'esquivarà mai". Tot i així, "no és una qüestió prioritària en aquests moments per al govern valencià", ha resolt.

next