Puig acusa Casado de voler "trencar Espanya": "El PP queda en evidència quan intenta confrontar les autonomies"

El president de la Generalitat ha respost al líder popular arran de les declaracions en què demana que el Ministeri d'Hisenda exigisca ajusts pressupostaris al govern valencià, tal com ha fet amb la Junta d'Andalusia
16 desembre 2019 20:02h
Puig ha criticat Casado per "antivalencià". / EP

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acusat el líder del PP, Pablo Casado, de voler "trencar Espanya" arran de les declaracions en què demana al govern espanyol que aplique al País Valencià els mateixos ajusts pressupostaris que exigeix a Andalusia. "El PP queda en evidència quan intenta confrontar les autonomies i atacar la Comunitat Valenciana", ha afirmat Puig. 

Així, ha insistit que l'actitud de Casado "és el pitjor servei que es pot fer a Espanya" i ha criticat "aquells que es tapen amb la bandera d'Espanya i fan tot el possible per a trencar-la". 

El president del PP es referia a la notificació del Ministeri d'Hisenda a la Junta d'Andalusia coneguda aquest dilluns. Hisenda ha advertit el govern andalús que, a causa dels incompliments de l'exercici 2018 –amb la socialista Susana Díaz al capdavant del govern autonòmic–, l'actual gabinet del popular Juanma Moreno no podrà finançar-se en els mercats i haurà de fer ajusts.

En aquest sentit, Puig ha assegurat que la situació valenciana "no té res a veure amb el que ha passat a Andalusia". "Crec que no sap quin és el mètode de funcionament de les autonomies ni del FLA. Si ho sabera, sabria també que és absolutament necessari fer allò que ha dit el Ministeri que s'ha de fer a Andalusia", ha insistit. 

En el cas del govern valencià, el lliurament del FLA ja va suposar l'obligació de realitzar ajusts pressupostaris que el Botànic va defensar com a "retencions de crèdit", criticades per l'oposició en considerar-les retallades. 

"Em pareix increïble que un president d'un partit nacional que aspira a governar Espanya tinga eixa vocació de confrontar les autonomies. Casado es converteix en el president d'un partit nacional més antivalencià", ha afirmat Puig. Durant aquest dilluns, també Compromís s'ha sumat a les crítiques al líder popular

next