Diari La Veu del País Valencià
El PSPV vol que València siga seu de l’Europride en uns anys

VALÈNCIA. El PSPV de València vol que la ciutat aculla en els pròxims anys l’Europride, el major esdeveniment LGTBI d’Europa, com a “seu de la diversitat i de la llibertat de cadascú a ser qui vulga i a estimar a qui vulga”. I ho demostra així en contraposició a “les dretes de tres sigles, que ja han proposat portar-se l’Orgull”.

La candidata socialista a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha promés aquest dimecres que si guanya el 26M proposarà que la capital del Túria estiga entre les candidates a albergar l’Europride després del 2022. Les propostes per a 2022 són Barcelona, Maspalomas (Las Palmas), Belgrad (Sèrbia), Dublín (Irlanda) i l’associació portuguesa Variaçõés i ILGA. Es tracta d’una edició significativa, ja que coincideix amb el 30é aniversari del primer Europride i el 50é del primer Orgull d’Europa.

L’Europride s’ha celebrat en més de 20 ciutats europees, començant per Londres el 1992, i el resultat de la votació per a acollir l’esdeveniment el 2022 es revelarà el dissabte 21 de setembre. Enguany, Bilbao és la ciutat que acull la trobada europea. “Enfront d’un model excloent i les dretes de tres sigles, que ja han proposat apartar l’Orgull dels nostres carrers, en el PSPV proposarem que València siga la candidata a l’Europride”, ha avançat l’aspirant a alcaldessa en declaracions als mitjans abans de presentar les seues propostes LGTBI en un acte a la vesprada.

L’objectiu dels socialistes és que València demostre que és “una ciutat oberta i inclusiva, amb la llibertat com a principal valor”. Sota aquest prisma, Gómez ha rebutjat “els que defensen models excloents on els carrers són seus o no són de ningú”. “Els carrers són de tots i totes”, ha reivindicat.

“Referent mediterrani”

Des del PSPV de València prometen donar tot el seu suport a la preparació d’una candidatura “amb un potent projecte cultural, social i reivindicatiu”. L’Europride “consolidaria les polítiques LGTBI a la ciutat i projectaria València com a referent europeu i mediterrani de la diversitat sexual”.

Més enllà de l’esdeveniment, els socialistes aposten per la implantació d’accions de sensibilització social sobre diversitat sexual i de gènere, amb atenció al sistema educatiu, als joves i als majors per a “combatre qualsevol situació de discriminació o assetjament creant entorns segurs que garantisquen la igualtat”.

Algunes de les propostes són la creació d’un grup especialitzat en delictes d’odi dins de la Policia Local de València contra agressions relacionades amb la LGTBIfòbia i altres xenòfobes o racistes, junt amb un programa d’inserció sociolaboral de transsexuals en situació d’exclusió i actuacions de promoció cultural i creativa. Una altra meta és potenciar la projecció turística de València com a destinació LGTBI.

Per a posar en marxa aquestes accions, el PSPV proposa un estudi sociològic sobre la “realitat” de les persones LGTBI i la percepció de la diversitat sexual dels valencians, amb participació del teixit associatiu LGTBI de la ciutat i agents socials i institucionals. Això serviria com un diagnòstic per a un futur pla municipal per la diversitat sexual i de gènere.

Comparteix

Icona de pantalla completa