El PSPV-PSOE de València celebra al gener la IV edició dels premis 'Memòria i dignitat'

La secretària provincial socialista, Mercedes Caballero, destaca el treball que el seu partit "està exercint en les institucions des que el 2017 s'aprovara la Llei de Memòria Democràtica"
26 desembre 2019 12:57h
Homenatge dels socialistes valencians a les víctimes de la dictadura a Paterna, l'1 de novembre d'enguany. / ENRIQUE PALOMARES, EP

VALÈNCIA (EUROPA PRESS). La Comissió Executiva del PSPV-PSOE de la demarcació de València atorgarà al gener els premis 'Memòria i Dignitat' en un acte en què reconeixerà diferents personalitats "per la seua tasca en la defensa de la memòria històrica".

La secretària provincial socialista, Mercedes Caballero, ha destacat en un comunicat que amb aquesta quarta edició, organitzada per la Secretaria de Memòria Històrica de la formació, "es ratifica el compromís del PSPV-PSOE amb la memòria democràtica i la reparació de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista".

Caballero ha qualificat l'acte com "un exercici de justícia i democràcia, ja que és necessari recordar els episodis més dolorosos de la història del nostre país per a avançar i construir una societat més justa".

En aquesta mateixa línia, Caballero ha destacat el treball que el PSPV-PSOE "està exercint en les institucions des que el 2017 s'aprovara la Llei de Memòria Democràtica, que ha permés efectuar exhumacions per a recuperar la dignitat de les persones que van lluitar per a assentar la llibertat i principis democràtics, i per a eliminar qualsevol vestigi franquista localitzat en espais públics de la província".

next