El PSPV insta el votant progressista a donar suport a Sánchez per a frenar "l'amenaça del feixisme"

Els socialistes tanquen campanya en un míting a Torrent on demanen aglutinar el vot de l'esquerra per a evitar l'ascens dels que volen polítiques "del passat"
8 novembre 2019 19:42h
 Ximo Puig ha assegurat que "l'única alternativa" al PSOE "és la que està hegemonitzant l'extrema dreta". / PSPV

VALÈNCIA. El PSPV-PSOE ha tancat campanya aquest divendres en un acte a Torrent on ha demanat el vot per a aglutinar de l'esquerra i fer front a "l'amenaça del feixisme" i als que pretenen imposar les polítiques "del passat". El president de la Generalitat, Ximo Puig, i els ministres en funcions José Luis Ábalos i Pedro Duque –caps de llista per València i Alacant, respectivament– han participat en aquest míting previ a un altre acte dels socialistes a Gandia.

L'amenaça a l'ascens de l'extrema dreta que ja va capitalitzar les eleccions del 28A ha tornat a protagonitzar l'acte de tancament de campanya dels socialistes valencians. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que "l'única alternativa" al PSOE "és la que està hegemonitzant l'extrema dreta", en referència a Vox. De fet, respecte a aquesta formació Puig ha afegit que "menteix i qüestiona assumptes que en aquests 40 anys es donaven per superats". "Volen trencar el sistema del benestar i la igualtat", ha destacat el president. 

Per la seua banda, el candidat per la demarcació de València, José Luis Ábalos, ha assegurat que el que és important "ja no és guanyar", sinó "frenar els qui porten una amenaça tan clara del feixisme al nostre país". A més, Ábalos, ministre en funcions de Foment, ha assegurat, en referència a Vox, que "són una amenaça forta, no perquè guanyaran les eleccions", sinó perquè "estan sent permesos per una dreta democràtica feble que no es desmarca del discurs del feixisme". 

El candidat per la demarcació d'Alacant, Pedro Duque, s'ha mostrat "orgullós" de formar part del govern de Sánchez i d'"haver sigut una mica responsable de traure el dictador del Valle de los Caídos". "Estem en un bon lloc i continuarem treballant per a la gent", ha assenyalat. 

Així mateix, la cap de llista del PSOE per Castelló, Susana Ros, ha dit que els socialistes "tenen dignitat democràtica perquè han complit la seua paraula", en referència a la promesa de traure Franco del Valle de los Caídos. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next