El PSPV evita pronunciar-se sobre l'augment de fons per a À Punt fins que no s'hagen de debatre els pressuposts

Unides Podem pensa que cal augmentar el pressupost progressivament, però veu necessari "conéixer el nom i cognoms de les necessitats" de la radiotelevisió pública
26 juny 2019 13:55h
Manolo Mata ha instat Compromís a explicar "d'on eixirà l'augment" de fons que demanen. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El portaveu socialista a les Corts, Manolo Mata, ha evitat respondre a la reclamació que va fer Compromís al PSPV i Unides Podem perquè es comprometen a destinar un mínim del 0,3% dels comptes de la Generalitat al finançament d'À Punt i ha afirmat que "els pressuposts es fan al desembre". A més, ha instat la coalició valencianista a aclarir "d'on eixirà aquest augment, com ocorre en qualsevol altra àrea". 

"Al desembre, que és quan s'aprova això, ja veurem, que ens diguen d'on eixirà, com en qualsevol altra àrea, perquè potser nosaltres volem més diners per al pla de xoc de sanitat", ha dit Mata.

Per part seua, la portaveu d'Unides Podem, Naiara Davó, ha indicat que el seu grup té clar que si es vol que la radiotelevisió valenciana "siga un revulsiu per al sector audiovisual", ha d'anar augmentant-se el pressupost progressivament, però encara no tenen clar "per a què" s'ha de fer. "Necessitem saber el nom i cognoms de les necessitats per a poder veure quin és l'ajust pressupostari. En aquesta línia, treballarem", ha afirmat.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, va llançar fa uns dies aquesta proposta en considerar que els mitjans públics valencians "han de ser el motor d'empenyiment del sector audiovisual valencià", però que "si no es garanteix un mínim, que a més ja ve recollit en la llei que es va aprovar per unanimitat al parlament valencià, tot l'esforç es malbaratarà".

"Els primers pressuposts del Botànic II són una bona oportunitat per a garantir el finançament suficient d'À Pun, aconseguint aquest 0,3% dels comptes autonòmics, i per això demanem tant al PSPV com a Unides Podem treballar de manera conjunta per a arribar al compliment d'aquest punt que s'insereix en l'eix tercer del Pacte del Botànic II, que no és més que donar-li el pressupost que li correspon a la ràdio i televisió valencianes", ha asseverat.

next