El PSPV demana la "immediata dimissió" d'Eva Ortiz per "manipulació" sobre les empreses del germà de Puig

La secretària general del PPCV assegura que no se'ls ha comunicat l'arxivament de l'expedient i avança que dilluns vinent ampliaran la denúncia al jutjat
5 novembre 2019 16:47h
Aquest dilluns Eva Ortiz va assegurar que la Inspecció de Treball i Seguretat Social mantenia oberta una investigació a les empreses Mas Mut i Comunicacions dels Ports, vinculades a Francis Puig, arran d'una denúncia presentada pel PPCV. / KAI FÖRSTERLING, EFE

VALÈNCIA (Agències, Redacció). El PSPV ha demanat aquest dimarts la dimissió de la secretària general del PPCV i diputada a les Corts Eva Ortiz per "manipulació de documentació" i per haver donat una informació "parcial" com a veraç "quan era mentida" en relació amb una investigació per les subvencions donades a empreses del germà del president Ximo Puig en el marc d'Avalem Joves. La popular, però, s'ha mantingut en la seua posició: "Ahir aquest expedient no estava arxivat perquè es van fer les telefonades pertinents".

Després que aquest dilluns Ortiz assegurara que la Inspecció de Treball i Seguretat Social mantenia oberta una investigació a les empreses Mas Mut i Comunicacions dels Ports, vinculades a Francis Puig, arran d'una denúncia presentada pel PPCV, Inspecció ha confirmat l'absència d'irregularitats. Així, en dos oficis que ha pogut consultar aquest dimarts al matí Diari La Veu, la Direcció Territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS) assenyala que no hi ha hagut incompliment dels requisits establits i que les subvencions no s'han destinat a finalitats diferents de les previstes legalment.

El secretari d'Organització del PSPV, Jose Muñoz, ha demanat aquest dimarts "la immediata dimissió" d'Eva Ortiz per manipulació "en presentar documents falsos en seu parlamentària". Per al també diputat socialista, la secretària general del PPCV "menteix de manera deliberada amb una campanya de persecució política al president Ximo Puig i a la seua família que és inacceptable", i ha advertit que els socialistes no consentiran "que les pràctiques mafioses que usava el PP quan estava al govern les continuen usant en l'oposició".

El dirigent socialista ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en la qual ha comparegut amb el síndic socialista i vicesecretari general del PSPV, Manolo Mata. Muñoz ha remarcat que "tant la Conselleria d'Economia com el Ministeri de Treball han certificat que [la denúncia d'Ortiz] és falsa". Muñoz ha dit: "Parlem del cas Eva Ortiz perquè ahir [per aquest dilluns] va entregar una documentació parcial que entenem, pels informes del Ministeri i de la Direcció Territorial, que està manipulada". I ha afegit: "Esperem no sols la rectificació sinó la dimissió d'una persona que exerceix responsabilitats públiques, que és representant política a les Corts i que té l'obligació de dir la veritat".

"Estem farts d'aquesta persecució política contra Puig i la seua família", ha advertit Muñoz. "Puig no és un president amb 15 milions a Andorra; és honrat i declara el que té", ha descrit Mata, qui també ha apuntat que el d'aquest dilluns va ser "un atac gratuït" perquè Ortiz "ja sabia" que aquest expedient estava arxivat des de fa mesos. El síndic socialista també ha expressat que el PP té "tot el dret a presentar les denúncies que considere", però ha qüestionat que no espere al resultat.

El PPCV insisteix en les seues tesis i ampliarà la denúncia dilluns

Prèviament havia comparegut Ortiz, que en roda de premsa ha reiterat que a ells com a denunciants no se'ls ha comunicat l'arxivament i que "ahir [per aquest dilluns] aquest expedient no estava arxivat perquè es van fer les telefonades pertinents abans de vindre". 

A més, Ortiz ha insistit que dilluns vinent ampliaran la denúncia al jutjat per a posar en coneixement tota la documentació i que inclouran la certificació signada pel director general de Treball, Benestar Social i Seguretat Laboral en la qual consta que no s'ha estés acta d'infracció sobre aquestes mercantils. "No sabem per què respon en nom de dues empreses privades, qui ha demanat que faça eixe certificat, per què i per a què", ha dit Ortiz. I ha afegit: "En el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria no apareix cap atribució a la Direcció General per a emetre aquest tipus d'informes, i mai s'han emés aquest tipus d'informes per a dues empreses privades; casualitat que són les empreses del germà del president".

Mata també ha respost a això, i ha argumentat que s'estava "posant en dubte una empresa i l'actuació dels funcionaris", que són "gent honorable". "Està en joc el bon nom de la gent que treballa allí", ha incidit.

No hi haurà un ple extraordinari

En la Junta de Portaveus d'aquest dimarts s'ha rebutjat la petició del PPCV –que tenia el suport de Ciutadans i Vox– perquè el president Puig compareguera en un ple extraordinari per a donar compte de les subvencions a aquestes empreses.

Mònica Àlvaro, de Compromís, ha assenyalat que se'ls està donant informació "molt contradictòria" i que, a més, el PP disposa de la sessió de control per a preguntar al president sobre això. "Una mica de responsabilitat i de seny", ha reclamat. Pel que fa a la portaveu d'Unides Podem, Naiara Davó, ha indicat que la via judicial està oberta i que si quan arribe el moment "dona indicis" que s'han de demanar responsabilitats polítiques, així ho farà el seu partit. Amb tot, ha criticat que el PPCV demane múltiples compareixences per a "igualar" tothom quan ells poden "donar màsters a Harvard sobre la corrupció". Al seu judici, no busquen informació, sinó titulars per a tapar que "no tenen propostes".

El portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, ha assegurat que els semblava "bé" que Puig compareguera per a "alçar tota ombra de dubte" però ha lamentat que "el tripartit ha tornat a salvar-se a ell mateix". Per part de Vox, Ana Vega ha assenyalat que el president té el deure "polític i moral" de donar explicacions. Els populars han assenyalat que davant aquesta negativa registraran una petició de comissió d'investigació.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next