El PSPV condemna que HazteOir "intente adoctrinar" amb el repartiment de propaganda per les escoles

La secretària d'Educació dels socialistes, Inma Sánchez, pregunta a "la triple aliança de la dreta" si dona suport a la campanya que el col·lectiu d'extrema dreta tracta d'impulsar als centres educatius  
4 octubre 2019 11:34h
L'associació ultradretana HazteOir va encetar al setembre una campanya amb la qual pretenia enviar propaganda a 23.000 col·legis i instituts de l'estat espanyol. Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA. La secretària d'Educació del PSPV, Inma Sánchez, ha manifestat aquest divendres la "rotunda condemna" dels socialistes valencians davant "l'intent d'adoctrinament" d'un col·lectiu d'extrema dreta [HazteOir] a les escoles valencianes

Sánchez ha manifestat tot el suport del seu partit al cos docent valencià, "que treballa per una educació en valors, en llibertat i en igualtat", i ha reclamat "el ferm rebuig de totes les forces polítiques democràtiques davant campanyes com la del col·lectiu HazteOir, que a més tracten de fomentar l'odi contra les persones i famílies LGTBI".

La socialista ha preguntat a "la triple aliança de la dreta" amb representació a les Corts si dona suport a la circulació d'aquesta campanya pels col·legis i ha plantejat si, "quan parlen d'adoctrinament, es refereixen a les campanyes com la del 'PIN parental' impulsada per aquesta organització que precisament ells defensen".

"Els i les socialistes sempre hem defensat la independència del professorat; tornem a manifestar el nostre suport als docents i el nostre rebuig a qualsevol mena d'ingerència que vulga atacar els valors de l'educació en llibertat, igualtat i solidaritat", ha indicat la dirigent del PSPV. Sánchez també ha condemnat "qualsevol intent de grups reaccionaris d'impulsar una caça de bruixes sobre els continguts dels currículums vigents en totes les etapes educatives".

L'associació ultradretana HazteOir va encetar al setembre una campanya amb la qual pretenia enviar propaganda a 23.000 col·legis i instituts de l'estat espanyol. El material distribuït està adreçat a l'equip directiu dels centres educatius, així com a les AMPA, i s'acompanya d'un exemplar d'un llibre "contra l'adoctrinament de gènere". L'objectiu d'aquesta campanya és promoure el que denominen 'PIN parental'; això significa que les famílies puguen reclamar "informació prèvia i consentiment exprés" sobre l'assistència dels seus fills a classes en què s'impartisca "contingut afectivosexual", és a dir, en aquelles sessions en què es parle de la identitat i expressió de gènere; la diversitat sexual i afectiva, i diferents models de família, entre d'altres.

Entre els milers de centres educatius a què ha arribat aquest material amb lemes com 'Dejad a los niños en paz' o 'Proteged a los niños del adoctrinamiento en ideología de género' –dins de la campanya #MisHijosMiDecision, posada en marxa el 9 de setembre – n'hi ha de valencians. Aquest dimecres, FAMPA-València (la federació que aglutina més de 600 AMPA de la demarcació de València) alertava d'aquesta campanya duta a terme per l'organització, "que atempta contra el dret a l'educació i la llibertat d'ensenyament, i que fomenta l'odi cap a les persones i famílies LGTBI".

Compromís, que "analitzarà al detall" la documentació distribuïda per l'organització ultradretana per a determinar si s'està vulnerant cap llei valenciana, ja està estudiant possibles accions legals contra HazteOir. Concretament, la portaveu adjunta de la formació a les Corts, Mònica Àlvaro, en cita tres: la llei LGTBI, la llei d'igualtat i la llei de la infància. "Tres lleis pioneres impulsades en aquest territori i que HazteOir pot estar vulnerant", alerta. Per aquest motiu, des de Compromís no descarten iniciar accions legals si després d'analitzar la documentació comproven que efectivament s'està incomplint la legislació.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next