PSPV i Compromís signen l'acord de govern per a la Diputació de Castelló

Entre les línies estratègiques per a la demarcació es troben l'aplicació de polítiques per a frenar el despoblament i l'eliminació de competències impròpies
27 juny 2019 17:56h
Ernest Blanch: "S'ha aconseguit un acord que posa fi a 24 anys de corrupció i polítiques clientelistes". / EUROPA PRESS 

CASTELLÓ DE LA PLANA. PSPV i Compromís han rubricat aquest dijous l'acord de govern per a la Diputació de Castelló basat en cinc línies estratègiques: justícia en el repartiment de fons als municipis, aposta per l'autonomia municipal, col·laboració amb la Generalitat, polítiques per a frenar el procés de despoblament i eliminació de competències impròpies.

Respecte a la distribució d'àrees de treball, l'acord entre el PSPV i Compromís preveu que Compromís assumirà les competències de Transició Energètica, Cicle Integral de l'Aigua i Residus; així com les àrees de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació, i Programes Europeus. Per part seua, el PSPV assumirà la resta d'àrees de treball de la corporació provincial.

Per part del PSPV, han estat en la taula negociadora el secretari general provincial, Ernest Blanch; la secretària d'organització, Estíbaliz Pérez; el secretari de Relacions Institucionals de l'Executiva Nacional, Carlos Fernández Bielsa, i el membre del Comité Nacional del PSPV, Alexis Barrio. Representant Compromís han estat el membre de l'executiva Enric Nomdedéu; la diputada a les Corts Belén Bachero, i el responsable de Comunicació, David Guardiola.

El secretari provincial del PSPV, Ernest Blanch, ha assenyalat que "s'ha aconseguit un acord històric amb el qual es posa punt final a 24 anys de corrupció i polítiques clientelistes, que procuraven el benestar d'uns pocs i no del conjunt de la població".

Així mateix, ha afegit que "a partir d'ara la institució es posa al servei de les persones, d'aquelles que més la necessiten, les que viuen als municipis d'interior i que pateixen el greu problema de la despoblació". A partir de demà, "la Diputació de Castelló torna a ser la Diputació del poble", ha dit.

Per part seua, el portaveu de l'equip negociador de Compromís i membre de la direcció, Enric Nomdedéu, s'ha mostrat "molt satisfet per haver aconseguit un acord per a, juntament amb el PSPV, governar la Diputació i impulsar polítiques de progrés després de 24 anys de polítiques de dretes".

"Estem especialment satisfets perquè l'acord permetrà aproximar les polítiques botàniques, perquè s'ha demostrat en la Generalitat i en molts ajuntaments que sabem treballar junts. Ara, també des de la Diputació, ens permetrà abordar i impulsar totes aquestes polítiques de rescatar persones, polítiques econòmiques i ambientals, i ens facilitarà portar-les a tots els municipis de la circumscripció de Castelló", ha afegit. 

next