El PSPV i Compromís asseguren que no protegiran ningú amb responsabilitats penals pel cas Alqueria

Ferri assegura que la coalició sempre ha apartat els implicats en casos de corrupció i Mata recorda que no s'ha acusat ningú de robar
15 maig 2019 13:40h
El jutjat del cas Alqueria ha citat com a investigats 9 càrrecs de Divalterra. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha recalcat aquest dimecres, preguntat sobre els nous alts càrrecs de Divalterra citats a declarar com a investigats en el cas Alqueria, que el seu partit "sempre ha actuat amb contundència en aquest tipus de qüestions" i "ha apartat de la primera línia les persones implicades en casos de corrupció o que no són explicables".

Sobre aquest tema, ha aclarit que no ha tingut temps de llegir la provisió del magistrat perquè estava reunit, però ha recordat que Compromís "sempre ha apartat de la primera línia les persones implicades en temes que no són explicables". Per això, "si és un cas inexplicable i de corrupció demanem que aquestes persones s'aparten de la primera línia". En aquesta línia, ha recalcat que des de Compromís "sempre" han dit que "ningú està mai per damunt del projecte i que la Justícia dirà", ha postil·lat.

Per la seua banda, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha negat que es tracte de casos de corrupció generalitzats, ja que són qüestions administratives, i ha recordat que s'han arxivat tots els procediments sobre Crespo Gomar. "No dic que alguna no tinga transcendència penal, però tenim la tranquil·litat que en 4 anys en cap administració no han acusat ningú de robar", ha assenyalat Mata després de l'executiva nacional del partit.

Així, ha apel·lat que "si algú ha fet alguna cosa malament, ahí estan els jutjats penals". No obstant això, ha recordat que a Salom li fallen el 99% de les querelles; "si alguna li ix bé, ho lamentarem per la persona afectada". En aquest sentit, ha apuntat que el PSPV no ha "protegit" mai ningú.

next