El PSPV acusa Compromís d'"engany" i de negociar "en paral·lel" amb el PP a València

Els socialistes asseguren que la coalició ha obert converses amb els populars per a facilitar un govern en solitari de Joan Ribó
1 juliol 2019 17:11h
El PSPV afirma que Compromís estaria avançant en la configuració d'un govern en solitari amb un acord amb el PP. / EFE

VALÈNCIA. El PSPV ha denunciat que Compromís està negociant "en paral·lel" amb el PP l'organització de l'Ajuntament de València per a facilitar un govern en solitari de la coalició que lidera l'alcalde, Joan Ribó, la qual cosa veuen com "un engany" als votants progressistes i al Partit Socialista. 

En un comunicat, els socialistes han assegurat que la portaveu del PP, María José Catalá, ho ha reconegut, per la qual cosa "es posa de manifest que Compromís ha obert una negociació paral·lela amb el PP a la que fins ara estava mantenint amb els socialistes per a pactar el ple d'organització" del consistori.  

Així mateix, han manifestat que aquesta "negociació paral·lela no ha sigut en cap moment comunicada" i han considerat que suposa descobrir "un engany per part de Compromís als votants progressistes i al Partit Socialista". 

"Mentre que en la mesa de negociació els socialistes hem trobat una negativa i un veto constant a aconseguir un govern de coalició a imatge del Botànic, Compromís estava avançant per a configurar un govern en solitari el naixement del qual estiga sustentat en un acord amb el PP", han denunciat. 

Així mateix, han destacat que "ara s'entenen tant el veto a un acord de coalició com les contínues al·lusions a la possibilitat d'un govern en solitari, o que preferira reunir-se en primer lloc amb la líder del PP". Durant diverses trobades s'ha manifestat als socialistes que el seu suport era prescindible, mentre s'ocultava que s'estava negociant el suport del Partit Popular. 

"Mentre que en la mesa de les forces progressistes es parlava del 'qui' i el 'com', amb la dreta s'estava pactant el 'per quant' d'eixe suport", han qüestionat els socialistes.

Així, han remarcat que tot apunta al fet que Compromís "ha triat la via del Partit Popular, i això suposa un abandó de la via progressista" en la qual estan els socialistes.

next