El PSOE i Podem reactiven les converses a la recerca d'un acord 'in extremis' abans de dijous

La formació de Pablo Iglesias espera una oferta global de govern que amplie la proposta que van posar sobre la taula els socialistes
23 juliol 2019 18:30h
Després del fracàs –ja previst– en la primera votació de la investidura assumeixen que toca als socialistes moure fitxa i fer una nova oferta d'encaix de Podem en el govern espanyol. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS

MADRID. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha telefonat ja al secretari d'Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, per a reactivar les converses a la recerca d'un acord in extremis abans de dijous a les 13.30h, quan comença la sessió definitiva del ple d'investidura. 

Ho ha explicat la mateixa vicepresidenta quan ha eixit de la reunió que ha mantingut fins a quasi les 18.00h al Congrés amb el candidat a la investidura, Pedro Sánchez; el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. 

Els socialistes preparen una nova oferta d'encaix al govern espanyol. Després del fracàs –ja previst– en la primera votació de la investidura assumeixen que els toca als moure fitxa i fer una nova oferta d'encaix de Podem en el govern espanyol.

Les reunions les faran els equips negociadors –sense Pedro Sánchez ni Pablo Iglesias– per a trobar el que, segons el PSOE, ha de ser una entesa "racional" i no "emocional". "Si hi ha racionalitat, hi ha solució", afirmen. 

Podem espera que es tracte d'una proposta global que vaja més enllà de la que tenen sobre la taula i que inclou una vicepresidència del govern espanyol per a Irene Montero i carteres de nova creació i que s'encarregarien d'Infància, d'una banda, i d'Esport, Habitatge i Turisme, entre d'altres.

Fonts de Podem han apuntat que consideren que es tracta d'una proposta insuficient perquè la vicepresidència està buida de contingut polític i els ministeris que el PSOE proposa per a Podem no permeten que la formació morada desplegue "autèntiques polítiques socials". De fet, consideren que les carteres que proposa el PSOE són antigues direccions generals "sense competències".

Podem, que ja ha dit que no vol 'ministeris d'Estat' com ara Defensa, Interior, Justícia o Exteriors, aspira a carteres de pes en l'àrea social com poden ser Ocupació, Fiscalitat o Energia.

next