Prop de 320 comissions se sumen al repte de reciclar més de 140 tones de vidre durant Falles

Una nova campanya de conscienciació vol promoure el reciclatge també durant la festa gran de València
22 febrer 2019 17:10h
El 2018, el reciclatge de vidre durant les Falles es va incrementar un 24% respecte al 2017. / ECOVIDRIO

VALÈNCIA. Prop de 320 comissions falleres s'han sumat enguany al repte La Reciclà, que, un any més, proposen l'Ajuntament de València i Junta Central Fallera (JCF) amb la col·laboració de l'entitat Ecovidrio. Es tracta d'una campanya de conscienciació i col·laboració activa adreçada a augmentar els nivells de reciclatge d'envasos de vidre durant la celebració de les festes falleres. 

Aquesta nova edició, que s'ha presentat aquest divendres amb la presència de la Fallera Major de València, Marina Civera, i la seua Cort d'Honor, ha registrat un increment del nombre de falles participants així com de les tones que es preveu reciclar, que creixen des de les 100 tones de l'any passat a les 140 tones que són l'objectiu d'enguany. De fet, ja el 2018, el reciclatge de vidre durant les Falles es va incrementar un 24% respecte al 2017. 

Per la seua part, l'entitat Ecovidrio premiarà les comissions que més vidre reciclen i que més promocionen, comuniquen i s'involucren en la campanya. La iniciativa s'ha plantejat de nou amb l'objectiu de sensibilitzar i mobilitzar els professionals hostalers, el col·lectiu faller i la ciutadania en general per a reciclar envasos de vidre i contribuir a unes falles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Generalitat i els ajuntaments de Burjassot (l'Horta Nord) i Mislata (l'Horta Oest).

Les comissions falleres participants en la campanya han rebut aquest divendres al matí la banderola commemorativa com a reconeixement per la seua implicació. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha destacat la importància que té el teixit associatiu faller com a referent en aquest tipus d'iniciatives que prioritzen la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i, conseqüentment, unes Falles sostenibles. 

Així mateix, la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha destacat que La Reciclà necessita la col·laboració de veïnat, comerciants i hostalers de cada barri. Soriano ha recordat que, a més de premiar amb una paella gegant la falla que aconseguisca superar els 400 kg de vidre reciclat en el contenidor especial situat al costat del seu casal, s'ha posat en marxa un concurs que reconeixerà les iniciatives de les comissions per a divulgar i promocionar la campanya en xarxes socials i en els seus llibrets.

next