La promotora de la nòria gegant de València vol crear un node empresarial a la ciutat sobre aquestes estructures

L'empresa està a l'espera que es nomene el nou regidor d'Urbanisme per a iniciar els tràmits administratius
10 juliol 2019 10:56h
L'Ull de València tindrà una alçada de vora 120 metres i s'ubicarà a la zona de La Marina. / CIRCULAR VIEW SL

VALÈNCIA. L'empresa Circular View SL, promotora de la nòria gegant L'Ull de València, vol crear en aquesta ciutat un node empresarial d'R+D+i de construcció i disseny d'estructures gegants, que disposaria d'un equip multidisciplinari amb el suport d'empreses emergents valencianes.

La consellera delegada de l'empresa, Ana María Villamediana, ha assegurat en un comunicat que existeix l'oportunitat d'unificar el talent de professionals a València, una vegada que es comence a construir la nòria, i de crear un equip local amb el coneixement adquirit.

Pel gran cost d'aquestes nòries gegants –120 milions per a l'empresa– i els tràmits burocràtics necessaris, es requereix "una gran precisió en el seu disseny i en l'execució de l'obra", ja que són "obres d'enginyeria amb grans mesures de seguretat".

S'estima que participen una mitjana de 40 persones en la fase de disseny de la nòria, que pot prolongar-se fins a un any. En la fase d'execució, hi ha vora 400 treballadors entre directius, enginyers, arquitectes, caps d'àrees del projecte, aparelladors, urbanistes, paisatgistes, dissenyadors d'interiors, obrers, administratius, traductors, advocats, comptables, financers i publicistes.

Per exemple, segons Villamediana, en la construcció del London Eye van participar al voltant de 1.700 persones, des d'enginyers fins a transportistes de grans peces. 

Es calcula que mensualment intervindran en la urbanització i construcció de la nòria a València una mitjana de 30 enginyers, 5 arquitectes, 5 experts en acústica, 2 enginyers agrònoms, 4 paisatgistes, 5 dissenyadors d'interiors, 36 encofradors, 7 obrers per a treballar en les divisions verticals, prop de 14 tècnics en construcció de falsos sostres, 9 instal·ladors de climatització, 11 instal·ladors elèctrics, 7 instal·ladors mecànics i 20 operaris de façanes i cobertes.

L'empresa està a l'espera que es nomene el nou regidor d'Urbanisme de València per a iniciar els tràmits administratius.

next