Les primeres neus de la tardor cauen sobre els Ports, el Baix Maestrat i l'Alt Palància

La Generalitat ha activat l'avís groc a l'interior nord del País Valencià i el Consorci de Bombers ha mobilitzat tres equips llevaneu que ja treballen en la zona
14 novembre 2019 14:05h
El Centre de Coordinació d'Emergències, a més, ha establit la situació zero d'emergència per neus als Ports. / 112 GVA

VALÈNCIA (EFE). La comarques dels Ports i l'Alt Palància i el parc de la Tinença de Benifassà –al Baix Maestrat– han rebut aquest dijous les primeres neus de la tardor. Encara que només s'espera que qualle en les pròximes hores una capa de dos centímetres, tres màquines llevaneu ja reparteixen sal en les carreteres de manera preventiva.

La Generalitat té actius els avisos per risc nivell groc a l'interior nord de la demarcació de Castelló per neu, que ha començat a caure fa algunes hores. El Centre de Coordinació d'Emergències, a més, ha establit la situació zero d'emergència per neu als Ports com a conseqüència de la nevada que ha començat sobre les deu del matí.

Fonts del Consorci Provincial de Bombers han indicat a EFE que han mobilitzat a la zona dels Ports tres equips llevaneu que reparteixen sal en algunes zones, però han explicat que no hi ha encara acumulació de neu perquè la que cau, de moment, se l'emporta el vent.  

Des del Consorci han indicat que s'actuarà en diverses rutes, com ara en la Tinença de Benifassà, des de Fredes fins a Morella, en la zona de Vallibona i en la de Cinctorres i la Mata de Morella. També neva en municipis com el Toro i Barraques, segons les mateixes fonts.

Es preveu que fins a les sis del matí de divendres es puguen acumular fins a dos centímetres de neu, per la qual cosa des del Consorci han demanat precaució a l'hora de circular per carretera.

next