Presó provisional sense fiança per a tres joves acusats de violar en grup una dona a Cambrils

El jutge constata que hi ha "clars indicis" de l'agressió sexual i remarca que la víctima "es va sumir en un estat de xoc per la situació de caràcter intimidatori"
9 juliol 2019 11:03h
El jutge considera que hi ha risc de fugida dels acusats tenint en compte que s'enfronten a una pena que podria arribar als 15 anys de presó. / POL SOLÀ, ACN

CAMBRILS. El titular del jutjat número 3 de Reus ha decidit deixar en presó preventiva sense fiança dos joves residents a Salou i un tercer veí de Cambrils mentre investiga una presumpta violació en grup a una xica el matí del 24 de juny en un domicili de Cambrils.

Segons la interlocutòria judicial, la víctima va anar a una casa amb un grup de persones quan va eixir de la discoteca on treballava i allà va tindre relacions amb un dels empresonats. Després, ambdós van anar a un dormitori i pocs minuts després va entrar un altre dels acusats. Seria aleshores quan haurien comés les agressions, i poc després s'hi hauria afegit el tercer presumpte agressor.

El jutge constata que hi ha "clars indicis" de la violació i remarca que la víctima "es va sumir en un estat de xoc per la situació de caràcter intimidatori" quan J.V i J.F.P van començar a penetrar-la sense el seu consentiment. Després va entrar el tercer presumpte agressor, F.A.M.C, per a unir-se a la violació.

En un moment donat, la víctima, "angoixada", va demanar que pararen, adreçant-se especialment a l'home amb qui va mantindre relacions consentides inicialment, J.V. Aquest va demanar als altres dos que pararen i va marxar amb J.F.P de l'habitació, segons l'escrit.

F.A.M.C, en canvi, va agafar la denunciant del braç i va impedir que marxara. Poc després, una amiga de la denunciant va entrar a l'habitació i va advertir que tots dos estaven despullats al llit. La víctima va demanar ajuda a la seua amiga, que va aconseguir que eixira del llit tot i l'oposició de l'agressor.

Declaració "seriosa, ferma i coherent" de la víctima

El jutge constata que aquest relat es desprén de la declaració de la víctima, que ha resultat ser "seriosa, ferma i coherent", amb una versió "unívoca i inequívoca". A més, el relat troba "corroboració perifèrica" en diverses diligències practicades, en especial la declaració de J.V. 

Queda acreditat que es va produir una relació sexual en grup i que després dels fets la denunciant estava "plorosa, abatuda i en estat de xoc", diu la interlocutòria. A més, l'informe forense i la documentació sanitària defineixen patologies compatibles amb els fets.

La declaració de l'amiga, a més, també és una corroboració "perifèrica" de les manifestacions de la denunciant "que permet inferir el caràcter involuntari de la trobada sexual", diu el jutge. Explica que li va demanar ajuda quan la va trobar despullada amb F.A.M.C al llit, i que li va explicar el que havia passat plorosa i atemorida.

Pel que fa als acusats, asseguren que les relacions van ser consentides, però el jutge aprecia "determinades contradiccions i incongruències injustificables". Per tant, el jutge que considera que això "fa poc probable" que la relació sexual fora voluntària per part de la víctima.

Risc de fuga

Així les coses, el jutge considera que hi ha risc de fugida dels acusats tenint en compte que s'enfronten a una pena que podria arribar als 15 anys de presó. "Davant l'espasa de Dàmocles que tenen sobre ells, sostraure's de l'acció de la justícia sembla que sí que és una opció", apunta.

Els tres joves van ser detinguts i el 27 de juny van ingressar a presó per ordre del jutjat de guàrdia. Ara seguiran empresonats per ordre del jutjat d’instrucció número 3 de Reus.

next