La jutgessa decreta presó provisional per al cunyat de Rita Barberá

L'advocat José María Corbín passa la nit als calabossos de Picassent
4 abril 2019 21:31h
Imatge d'arxiu d'aquest setembre. / DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. La jutgessa ha decretat presó provisional per a l'advocat José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa de València Rita Barberá. La instructora del cas Assut ha decidit enviar a presó Corbín perquè considera que hi ha risc de fugida i de destrucció de proves. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia valencià, el jutjat ha acordat la llibertat provisional per a l'altre detingut –Diego Elum, soci del bufet de Corbín–.

Corbín ha passat a les 16.00 hores a disposició judicial. A les 20.00 hores el furgó de la Guàrdia Civil ha entrat al recinte de Picassent amb el detingut, que passarà aquesta nit als calabossos.

Tant Corbín com Elum han sigut traslladats aquesta vesprada a la Ciutat de la Justícia de València des de la Comandància Provincial de la Guàrdia Civil, on estaven des d'aquest dimecres després de participar en els escorcolls dels seus domicilis i despatxos. 

En eixa caserna de Patraix també havien de declarar durant aquesta jornada els empresaris Vicente Prieto (de Secopsa) i Carlos Turró (de Cleop) per la seua suposada relació amb aquest cas. Prieto ha abandonat les dependències policials cap a les 16.05 hores ocult sota una jaqueta, i Turró hi ha entrat a les 16.35 hores i ha eixit cap a les 16.50 hores tapant-se la cara amb un portadocuments.

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil acusa Corbín de delictes de suborn, blanqueig de capitals i tràfic d'influències. La causa també segueix delictes contra la Hisenda Pública i de falsetat documental. 

El jutjat d'instrucció número 13 de València és l'encarregat de coordinar l'operació des de primera hora del matí de dimarts amb diversos escorcolls a immobles i despatxos professionals a València vinculats a Corbín, qui també era advocat de l'exsecretària del grup popular a l'Ajuntament de València Mari Carmen García-Fuster, processada en el cas Imelsa.

Agents de l'UCO van detindre Corbín en el marc d'una operació que investiga la relació del despatx de lletrats amb suposats tripijocs en contractes del consistori en època del PP. Entre les dotze persones investigades pel jutjat d'instrucció número 13 de València hi ha Asunción Barberá –germana de l'exalcaldessa– així com les seues tres filles.

Els agents de l'UCO van escorcollar dimarts la seu de la Central Operativa de Sanejament (COS), dependent de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València, i van demanar factures relacionades amb Acciona, segons fonts municipals.

next