El president de Ports de l'Estat confia que la "sensatesa" permeta un preacord que evite els aturs en l'estiba

Salvador de la Encina considera que un acord entre la patronal i els treballadors és "clau" per al sector portuari
19 novembre 2019 18:54h
El president de l'APC ha ressaltat el creixement en trànsits d'un 18% del port de Castelló. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El president de l'Organisme Públic Ports de l'Estat (OPPE), Salvador de la Encina, ha visitat aquest dimarts el port de Castelló, on ha considerat que és "clau" per al sector portuari que patronal i sindicats de l'estiba aconseguisquen un acord. Sobre aquest tema, confia que la "sensatesa" permeta un preacord que evite els aturs convocats.

D'aquesta forma, s'ha referit a la negociació del cinqué acord marc de l'estiba portuària, que reuneix la patronal majoritària Anesco i els sindicats amb representació en el sector, segons ha informat l'Autoritat Portuària de Castelló en un comunicat.

De la Encina ha destacat l'"esforç" realitzat pel govern espanyol per a asseure de nou les parts involucrades en una reunió convocada per a aquest dimecres en la seu de Ports de l'Estat "aportant a la mediació dos experts en la matèria i davant la necessitat de recuperar el diàleg".

El president de l'OPPE confia que "la sensatesa permeta segellar un preacord que evite els aturs convocats per al dilluns 25 i culmine amb una pau social, que és vital per al present i el futur del sistema portuari espanyol".

Salvador de la Encina, en la seua visita al port de Castelló, ha enumerat els nous reptes als quals s'enfronta el sector. A més, ha mostrat el seu suport al treball realitzat per l'Autoritat Portuària de Castelló (APC) per a situar PortCastelló en el nové port dels 46 ports d'interés general que conformen el sistema portuari espanyol. En aquesta línia, ha afirmat que l'Autoritat Portuària de Castelló "té en Ports de l'Estat un aliat per a la millora de la seua competitivitat i continuar creixent en la diversificació de tràfics de mercaderies".

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, junt amb la directora, Ana Ulloa, ha realitzat una visita a l'interior del recinte portuari, on De la Encina ha pogut comprovar in situ la importància del sector ceràmic per al port de Castelló, atés que representa el 37% del total del tràfic de mercaderies.

"Som una mica més que un port per al sector ceràmic, som un gran centre logístic", ha afirmat Francisco Toledo. També ha conegut la futura zona logística de més de 3 milions de metres quadrats entorn del port, i sobre la qual es construirà la futura estació intermodal.

El president de l'APC ha ressaltat el creixement en trànsits d'un 18% del port de Castelló, en tancar 2018 superant la barrera dels 20 milions de tones, i ha traçat les principals inversions públiques i privades que permetran escometre infraestructures productives a PortCastelló "que generaran riquesa i ocupació en el seu entorn".

Entre elles, ha destacat els més de 70 milions d'euros d'inversió privada per a la construcció d'un nou moll a PortSur i les noves terminals en la dàrsena nord que situaran PortCastelló a l'"avantguarda" en la càrrega i descàrrega de granels.
Finalment, Francisco Toledo ha presentat les 21 accions de protecció ambiental desenvolupades pel port de Castelló per a "créixer de manera sostenible".

De fet, s'ha referit al compromís del port de Castelló de lligar el seu pla estratègic amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), una iniciativa impulsada per Nacions Unides per a donar continuïtat a l'agenda de desenvolupament després dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

next