El president de la Diputació de Castelló defensa "una nova ruralitat" que es base en "el benestar i la salut"

José Martí insta les administracions de tots els àmbits a impulsar "una discriminació positiva en la fiscalitat"
20 juliol 2019 18:54h
José Martí ha defensat aquest dissabte el "nou model" de corporació provincial, basat en la intermunicipalitat i la col·laboració directa amb els municipis, que han de tindre "un paper protagonista a l'hora de decidir a què s'han de dedicar els recursos". / COLUMBUSALBUS

VALÈNCIA. El president de la Diputació de Castelló i alcalde de Suera, José Martí, ha defensat aquest dissabte el "nou model" de corporació provincial, basat en la intermunicipalitat i la col·laboració directa amb els municipis, que han de tindre "un paper protagonista a l'hora de decidir a què s'han de dedicar els recursos". També ha instat les administracions de tots els àmbits a impulsar diverses mesures, "com ara una discriminació positiva en la fiscalitat". "Des dels municipis i també en l'àmbit autonòmic, estatal i europeu hem de potenciar la idea d'una nova ruralitat basada en el benestar i la salut", ha assegurat.

Martí s'ha expressat així en la inauguració de les III Jornades culturals per al coneixement de l'entorn Espadà-Millars, celebrades a Suera. Durant l'esdeveniment s'han tractat assumptes d'actualitat, com ara la despoblació i la nova manera de vida en les zones rurals, a càrrec de Vicent Querol. Els assistents també han pogut conéixer la campanya contra la violència masclista 'Un pas més' a través d'un curtmetratge de la directora Anna Herrero. Així mateix, el Parc Natural de la Serra d'Espadà ha sigut un dels temes del col·loqui, a càrrec d'Alejandro Morillo. L'última conferència del matí ha sigut 'Certificació, avantatges i inconvenients als pobles d'interior', realitzada per l'enginyer i agricultor ecològic Gerard Chiva.

A la vesprada han continuat les jornades amb una intervenció del cronista oficial de Fanzara, José M. Guarque, que ha tractat la problemàtica de la repoblació de la vall de Suera i Fanzara després de l'expulsió dels moriscos. Finalment, la restauradora Mayte Montoliu ha realitzat una exposició sobre la importància de la conservació del patrimoni històric i artístic posant com a exemple la font de Fanzara.

El president de la Diputació de Castelló ha agraït al Centre Cultural Suera, organitzador de les jornades, la seua implicació en la divulgació de coneixements sobre la zona, així com tot el treball anual que realitzen. L'esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, la Mancomunitat Espadà-Millars, l'Ajuntament de Suera i el projecte SOM (Suera Obert Museu).

next