El PPCV donarà suport a la proposta de Compromís per a sol·licitar un Consell de Política Fiscal i Financera

Isabel Bonig ha recordat que és la coalició la que s'afig a la proposta dels populars perquè ells la plantejaren fa una setmana, però confirma que votaran a favor
3 setembre 2019 17:15h
Bonig demanarà reunir-se amb la ministra d'Hisenda. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. "El PPCV és amic". Així ho ha plantejat la líder del partit, Isabel Bonig, aquest dimarts després de la reunió del seu Consell de Direcció. Amic de Compromís quant a les iniciatives que presentava la coalició uns minuts abans en el Palau de les Corts, amb les quals pretén forçar un posicionament clar del PSPV a l'hora d'exigir al govern espanyol que salde els seus deutes amb el País Valencià. 

Així, Bonig ha confirmat que el seu grup donarà suport a la iniciativa parlamentària de Compromís perquè les Corts demanen una reunió immediata del Consell de Política Fiscal i Financera –iniciativa que ja van presentar ells la setmana passada– per a reunir la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, amb els consellers d'aquesta àrea de les diferents autonomies en tal de trobar solucions a l'asfíxia financera que pateixen a causa dels impagaments de l'Estat

A més, ha insistit que creu "necessari un canvi del model de finançament" i ha recordat que el 2017 van donar suport a la declaració institucional que realitzava aquesta exigència, cosa que li va costar, assegura, una reprimenda per part de la direcció del partit a Génova. "Els pressuposts del 2017 de Rajoy no ens van agradar i els ho vam dir", ha recordat la popular, tot fent un al·legat a la "coherència" de la seua formació.

Ara, amb un govern socialista –tot i que en funcions– a la Moncloa, Bonig ha lamentat que "ja no es veuen els sindicats ni les plataformes" demanant un govern just, ni tampoc el president Ximo Puig. De fet, ha anunciat que demanaran la seua compareixença en tal que explique les retallades que ha d'escometre el Consell a causa del bloqueig financer.

Visita del PPCV a la ministra Montero

A més del suport promés a Compromís, també a l'hora d'exigir solucions transitòries per a compensar la falta d'operativitat de l'executiu en funcions a l'hora d'executar els pagaments a les autonomies, els populars també han demanat una reunió amb la ministra d'Hisenda recordant que, durant el govern de Mariano Rajoy, l'exministre Montoro va rebre els síndics del PSPV i Compromís per a escoltar les seues exigències en matèria de finançament.

A banda, també han demandat al president Puig que torne a convocar la Comissió Mixta Corts-Consell pensada per a tractar aquesta matèria en clau interna valenciana, abans de dirigir-se a l'Estat que, han recordat, "s'havia de reunir cada 3 mesos, però això sols passava quan governava el PP a Espanya". 

next