El PPCV qüestiona els sondeigs i assegura que l'alta participació pot trencar les enquestes

Jorge Bellver descarta que Compromís supere el PSPV en nombre de vots
28 abril 2019 21:28h
Bellver celebra l'alta participació en les eleccions autonòmiques. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El portaveu de campanya del PP valencià, Jorge Bellver, ha assegurat abans de l'inici del recompte del 28-A que l'elevada participació al País Valencià "trenca qualsevol enquesta que s'haja realitzat", amb la qual cosa ha descartat la possibilitat que Compromís puga superar el PSPV en nombre de vots.

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans en la seu del partit, preguntat pel possible escenari d'"un PP a la baixa" que vaticina el sondeig electoral de la cadena COPE per a les autonòmiques valencianes: Compromís serà l'opció més votada amb un 23,5%, per damunt del PSPV-PSOE (23%), i el PPCV d'Isabel Bonig cauria fins a la quarta plaça amb un 15%.

El popular ha remarcat que "encara és prompte" per a parlar de resultats i ha augurat una "nit llarga" fins a conéixer-los, encara que ha celebrat l'elevada participació al País Valencià, amb "alguns col·legis de la ciutat de València on s'ha fregat el 80%". "Està clar que això trenca qualsevol enquesta que s'haja realitzat en aquests moments", ha asseverat.

A partir d'ací ha rebutjat les "enquestes, que en aquests moments donen unes forquilles molt grans o que, per descomptat, no tenen a veure" amb els que maneja el PPCV. Ha posat com a exemple alguns sondeigs que "donen Compromís com el més votat per davant del PSOE" i ha puntualitzat que "serà difícil poder fer extrapolacions de les dades en l'àmbit autonòmic".

En qualsevol cas, Bellver ha manifestat que l'elevada participació és "bona per a la democràcia", i ha felicitat i agraït el treball dels milers d'interventors i apoderats, "especialment els del PP, lluitant perquè el transcurs de les eleccions siga net i barallant per totes les candidatures".

next