El PPCV confirma la seua disposició a permetre que els ajuntaments contracten policies interins

Els populars posen com a condició que s'eliminen els cursos de l'IVASPE necessaris per a accedir a la borsa de policies, un requisit que ja havia sigut retirat quan es va votar el text
10 desembre 2019 14:30h
Bonig ha assegurat que votaran a favor de l'esmena amb condicions. /INMA CABALLER, CORTS 

VALÈNCIA. Després que ahir Unides Podem votara en contra de l'esmena a la llei d'acompanyament que permetia la contractació de policies locals interins per part dels ajuntaments, el PPCV ha confirmat aquest dimarts que donarà el seu suport al PSPV i Compromís sempre que es retire el requisit de realitzar cursos de formació a través de l'Institut València de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). 

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha defensat en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics de les Corts que l'esmena promoguda pels socialistes "tenia trampa" perquè obligava als aspirants a policia local a passar un curs abans d'haver sigut seleccionats, cosa que podria incórrer en una il·legalitat. És per això que en la votació d'ahir van oposar-se.

No obstant això, el PSPV ha confirmat en el torn de paraula posterior que aquest requisit havia sigut retirat a través d'una altra esmena tècnica i ha recriminat els populars per "no llegir el que estaven votant". Així, el portaveu socialista, Manolo Mata –qui seguia a través del televisor la compareixença de Bonig– ha donat per fet el suport dels populars i l'ha batejat com a "l'acord del plasma", tot atribuint la disparitat de posicions a un malentès entre tots dos grups. 

Com que l'esmena va ser rebutjada en primera instància en la Comissió de Pressuposts degut al vot en contra d'Unides Podem, que va decidir desmarcar-se dels seus socis de govern, el text s'eleva al ple de les Corts de la setmana vinent, on podria ser aprovat gràcies als vots favorables del PPCV, Compromís i el PSPV.

El text pretén afegir un nou article a la Llei de Coordinació de Policies Locals per a permetre als consistoris, de manera excepcional, nomenar policies interins en casos d'urgència i necessitat, sempre que no siga possible cobrir les vacants mitjançant el procediment ordinari de provisió de llocs de treball i durant un màxim de dos anys. Una regulació exigida pels municipis que es troben amb problemes de plantilla en determinades èpoques de l'any. 

Tot i que Unides Podem va rebutjar-la per actuar "en conseqüència" amb l'oposició que fins ara han mostrat a la interinitat dels policies locals, aquest dimarts la síndica del grup parlamentari, Naiara Davó, que "encara hi ha marge per a parlar" amb els seus socis de govern, tot i que ha assegurat que volen "seguir en un model que consolide els llocs de treball". 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next