El PPCV condiciona la celebració del congrés provincial de València a una possible repetició d'eleccions generals

Els dubtes sobre la renovació dels dirigents a la demarcació de València sorgeixen en un moment en què el sector de Casado tracta de prendre força sobre el d'Isabel Bonig
15 juliol 2019 18:05h
Eva Ortiz ha recordat que Bonig va guanyar les primàries autonòmiques amb el 94,7% dels suports. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha explicat aquest dilluns que una possible repetició d'eleccions generals –en cas que Pedro Sánchez no arreplegue els suports necessaris per a ser investit– podria "condicionar" la celebració del congrés provincial del partit a la demarcació de València, actualment dirigit per una gestora que presideix Juan Ramón Adsuara. 

La decisió, en tot cas, haurien de prendre-la conjuntament l'executiva estatal, encapçalada per Pablo Casado, i la del PPCV, per Isabel Bonig. Tal com ha reconegut Ortiz, el partit provincial es troba en una circumstància "extraordinària" perquè es troba dirigit per una gestora, una situació a què es va veure abocat després de la imputació de molts dels seus dirigents. 

La convocatòria d'un congrés provincial no seria un tema menor en el PPCV, ja que obriria la carrera per a ocupar una major quota de poder dins del partit entre el sector de Pablo Casado –que intenta expandir la seua influència territorial des que va guanyar les primàries a Soraya Sáenz de Santamaría– i el d'Isabel Bonig, que es troba posada en qüestió per l'executiva dels populars a Madrid.

El següent pas en aquesta disputa pel lideratge seria el congrés autonòmic del PPCV, que, d'acord amb els estatuts, no hauria de celebrar-se fins al 2021 i només després dels congressos ordinaris estatal, provincial i local. A aquest respecte, Ortiz ha recordat que "no hi ha raó per a no complir els estatuts " i que Bonig va ser escollida en les primàries del 2017 "amb un suport del 94,7%". 

La principal raó per a la celebració d'un congrés extraordinari abans d'aquesta data seria que Bonig dimitira –cosa que ja va passar en l'executiva estatal quan Mariano Rajoy va deixar la presidència del partit després de la moció de censura–. Sobre aquesta possibilitat, Ortiz ha assenyalat que "ni s'ha donat ni es donarà", a la qual cosa ha afegit que "això és el que li agradaria a alguns", tot reflectint les tensions internes que cohabiten al si de la formació. 

Així, ha admés que dins del partit "conviuen diferents sensibilitats". "Hi ha gent molt de dretes en el PP i uns altres estem més al centre. Convivim perfectament i així ha de ser", ha afirmat. "És lògic i han d'existir, com també ocorre en el PSPV o en Ciutadans, i prompte passarà en Vox", ha afegit. Malgrat tot, la popular no ha volgut aprofundir en les lluites internes del partit, però, abans de deixar el tema, ha volgut insistir que, amb ella, "la pressió psicològica i les pressions no funcionen". "Estic entrenada a Afganistan", ha bromejat, al·ludint als 17 anys de trajectòria política que ja suma en el PPCV.  

next