El PPCV acusa el Consell de deure 10 milions d'euros als centres escolars

La diputada Beatriz Gascó explica que en eixe deute s'inclouen les dues últimes nòmines del professorat interí i el bo infantil de desembre i gener
4 febrer 2019 18:01h
A parer de Gascó, l'educació valenciana està hui "pitjor" que fa quatre anys. / ARXIU EFE

La portaveu d'Educació del grup popular a les Corts, Beatriz Gascó, ha denunciat que el Consell deu 10 milions d'euros als centres escolars, quantitat en què s'inclouen les dues últimes nòmines dels professors interins.

Gascó ha afirmat que, lluny de solucionar-se els impagaments registrats a inici de curs, "cada dia s'agreugen més i hi ha més persones afectades". 

En eixe deute s'engloben les despeses de funcionament dels centres i les ajudes de menjador; el bo infantil de desembre i gener; els endarreriments des de setembre dels alumnes beneficiaris en resolucions posteriors o reclamacions, i les dues últimes nòmines dels interins, segons el PPCV.

Per a Gascó, és "increïble" que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "reconeguera dimecres passat a les Corts que no ha establit cap mesura per a evitar en el futur nous impagaments als interins, que s'estan tornant a repetir". 

"És lamentable que el conseller Marzà intente eludir la seua responsabilitat acusant el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, de ser el responsable de no haver donat l'ordre de pagament a través d'Intervenció", ha lamentat Gascó. 

Segons la portaveu popular, els ciutadans estan cansats que en l'esquerra "eludisquen la seua responsabilitat" i que "ningú nno assumisca les seues culpes intentant passar la pilota als altres com si el tema no anara amb ells i assenyalant els altres". 

A parer de Gascó, l'educació valenciana està hui "pitjor" que fa quatre anys malgrat que compta amb 2.000 milions d'euros més. Així, denuncia: "No hi ha més centres nous, els impagaments s'han generalitzat, s'està perseguint l'ensenyament concertat i el funcionament de l'administració educativa en el dia a dia és caòtic".

La diputada popular ha considerat que fins i tot els nous professors estan "en l'aire" per les "irregularitats" denunciades en l'oposició a mestres.

next