El PP durà el frau de l'EMT a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i Ciutadans l'elevarà al Tribunal de Comptes

Des de l'oposició adverteixen dels errors en els sistemes de seguretat de l'empresa pública i demanen responsabilitats polítiques
3 octubre 2019 16:55h
El PP  pregunta si era habitual l'enviament de correus electrònics per a donar instruccions als treballadors de l'EMT. / DLV

VALÈNCIA. Els partits de l'oposició de l'Ajuntament de València segueix exigint responsabilitats pel frau de quatre milions d'euros a l'EMT. El grup municipal popular ha anunciat que portarà el cas a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades perquè investigue les bretxes de seguretat en l'empresa pública. Per la seua banda, Ciutadans ha anunciat que ho posarà en coneixement del Tribunal de Comptes. 

Des del PP, mantenen la petició a l'alcalde, Joan Ribó, perquè destituïsca el regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi. El grup popular ha assegurat en un comunicat que pretén conéixer com es va produir la falsificació del correu del regidor i si era habitual l'enviament de correus electrònics per a donar instruccions als treballadors de l'EMT. 

Els dos consellers del PP en l'EMT, els regidors Carlos Mundina i Marta Torrado, han anunciat presentaran un escrit per a instar l'Agència Espanyola de Protecció de Dades que inicie una investigació de l'ocorregut i així determine com s'han produït bretxes de seguretat tant a l'Ajuntament de València com en l'EMT. Segons els regidors, en cap de les dues reunions mantingudes al Consell d'Administració s'ha informat sobre si ja s'ha posat prèviament l'Agència en coneixement dels fets. 

D'altra banda, el PP ha anunciat que en el pròxim Consell d'Administració demanarà la retirada de l'ordre del dia del nomenament del gerent, com ja van fer en el d'aquest dimecres. El regidor Carlos Mundina ha explicat en el comunicat que espera que la resta de consellers també participen d'aquesta proposta: "Esperem comptar amb el suport dels consellers del PSOE, com van fer en el Consell d'Administració del passat dimecres". 

Ciutadans demana que s'eleve el cas al Tribunal de Comptes 

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha anunciat que el seu grup posarà en coneixement del Tribunal de Comptes la "possible responsabilitat comptable" derivada del frau dels 4 milions a l'EMT. El grup municipal ha exigit mitjançant un comunicat que l'equip directiu responsable de la gestió de l'EMT "diposite l'import de l'estafa, a costa de conéixer la seua possible responsabilitat personal". 

El portaveu de Ciutadans ha indicat que "les auditories de l'EMT revelen nombrosos errors en la gestió de l'organisme". Per a Giner, els diners provinents dels imposts dels valencians han d'estar custodiats amb la "màxima diligència" i, si hi ha alguna responsabilitat, el Tribunal de Comptes prendrà les "mesures oportunes".

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next