El PP té "dubtes" sobre "la legalitat" del contracte del gerent de l'EMT per possibles "incompatibilitats"

El grup municipal popular ha sol·licitat al secretari de l'Ajuntament de València que certifique "si la compatibilitat per a fer treballs en dues administracions públiques va ser aprovada pel Ple tal com marca la llei"
22 novembre 2019 12:00h
El regidor Carlos Mundina ha sol·licitat aquest divendres al secretari de l'Ajuntament de València que certifique "si la compatibilitat per a fer treballs en dues administracions públiques va ser aprovada pel Ple tal com marca la llei". / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El regidor del grup popular a l'Ajuntament de València i membre del Consell d'Administració de l'EMT Carlos Mundina ha assenyalat el seu grup té "dubtes fundats" sobre la legalitat del contracte del gerent de l'EMT signat el 2015, ja que en ell "s'autoritza a concloure el treball professional que té contractat amb l'empresa pública de l'Ajuntament de Tarragona Aparcaments Municipals de Tarragona S.A. denominat 'Estudi previ i procés participatiu per a la implantació de la xarxa ciclista de Tarragona'".

Els populars citen un informe als serveis jurídics de l'EMT sol·licitat pels grups de l'oposició, en el qual es remet a la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del Personal de les Administracions Públiques. I assenyalen: "L'autorització o denegació de compatibilitat per a un segon lloc o activitat en el sector públic correspon (...) al Ple de la Corporació Local al fet que figure adscrit el lloc principal, previ informe, si escau, dels Directors dels Organismes, Ens i Empreses públiques. Aquesta autorització requereix a més el previ informe favorable de l'òrgan competent de la Comunitat Autònoma o Ple de la Corporació Local, conforme a l'adscripció del segon lloc".

Per això, el regidor Carlos Mundina ha sol·licitat aquest divendres al secretari de l'Ajuntament de València que certifique "si la compatibilitat per a fer treballs en dues administracions públiques va ser aprovada pel Ple tal com marca la llei". "Nosaltres no tenim constància que aquesta compatibilitat passara pel Ple de l'Ajuntament i per això tenim serioses sospites que [Giuseppe] Grezzi es va botar el 2015 el procediment establit", ha assenyalat Mundina. "Quan tinguem eixa certificació la posarem en coneixement dels Serveis Jurídics de l'Ajuntament per a veure quines són les conseqüències en cas de no haver seguit els termes marcats per la llei".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next