El PP demana que Sánchez s'aparte i que propose un altre candidat perquè ell "no és de fiar"

Teodoro García Egea suggereix "una aliança constitucionalista" del PP i Ciutadans amb l'abstenció de la resta de grups, "inclòs el PSOE"
5 agost 2019 13:35h
El PP continua ancorat en el 'no' a Pedro Sánchez i aquest dilluns el secretari general del partit l'ha acusat de ser l'element que causa el "bloqueig" de la democràcia espanyola. / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

MADRID. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha afirmat que "l'únic element de bloqueig" de la democràcia espanyola és Pedro Sánchez perquè, segons diu, ningú es fia d'ell. Per això, ha demanat que deixe pas i propose un altre nom en la segona ronda de consultes que puga servir per a desencallar la situació política. I encara fa un pas més: si el PSOE no és capaç de fer aquest moviment, demana que una "alternativa constitucionalista" del PP i Ciutadans intente la investidura, amb l'abstenció de la resta de l'arc parlamentari. 

"Si no sap guanyar-se la confiança, que deixe pas a un altre candidat d'una altra formació política que aglutine una voluntat majoritària de l'arc parlamentari perquè ell és l'element de bloqueig de la democràcia espanyola", ha manifestat des de Cantàbria. Per al número 2 del PP, el centre-dreta ha "donat una lliçó a l'esquerra pactant arreu diferents fórmules de govern".

El PP continua ancorat en el 'no' a Pedro Sánchez i aquest dilluns el secretari general del partit l'ha acusat de ser l'element que causa el "bloqueig" de la democràcia espanyola. Per això, ha demanat al president en funcions que, després del fracàs de la primera investidura, deixe pas a un altre candidat que sí que siga capaç de tindre la majoria suficient de l'arc parlamentari i que "genere confiança".

"El dilema no és si Pedro Sánchez o eleccions, sinó que es pot resoldre impulsant una altra candidatura o fins i tot amb aliança constitucionalista del PP i Ciutadans amb l'abstenció de la resta de grups, inclòs el PSOE", ha proposat el número 2 dels populars.

García Ejea ha remarcat que "ningú es fia" de Sánchez, i ha dit que "ni tan sols Pablo Iglesias". Un cop més, ha retret que els socialistes governen a Navarra amb l'abstenció de Bildu i ha dit que "Sánchez va de la mà de Bildu". "Pedro Sánchez ja ha escollit els seus socis, que són els independentistes i l'extrema esquerra", ha criticat. També ha carregat contra una possible abstenció d'ERC i ha dit que li preocupa que el "moderat" d'un govern fora Gabriel Rufián.

Sobre les paraules del rei que es decantava per un acord polític abans que la repetició electoral, García Ejea ha dit que és el que pensen "molts espanyols" però que "el problema com sempre és Sánchez" per no aconseguir el suport majoritari. "Ell és l'element de bloqueig de la democràcia espanyola", ha insistit.

next