El PP demana que es convoque la junta de l'EMT i Ciutadans sol·licita un ple per a debatre l'estat de la ciutat

Ambdós grups demanen la destitució del president de l'EMT i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi
21 octubre 2019 18:29h
 El PP proposa que les funcions del secretari del consell siguen assumides pel secretari municipal. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Els grups de l'oposició de l'Ajuntament de València continuen la pressió sobre el frau de quatre milions a l'EMT i el processament del regidor Pere Fuset per la mort d'un treballador als concerts de Vivers. Des del Partit Popular, en el cas de l'EMT, han registrat una petició de convocatòria extraordinària de la Junta General d'Accionistes, mentre que per part de Ciutadans, tal com van anunciar, s'ha sol·licitat que es convoque un ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat per a demanar la destitució del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i de Fuset.

La portaveu del PP, María José Català, explica en un comunicat que han registrat aquest dilluns la petició de la Junta General d'Accionistes per a aprovar la renovació del Consell d'Administració de l'empresa. A més, també ha registrat la sol·licitud d'un informe de la Intervenció General de l'Ajuntament sobre les fallades en el protocol i la normativa aplicable en els pagaments de l'EMT.

La renovació proposada pels populars inclou la resolució del contracte del secretari-assessor del Consell d'Administració perquè siga substituït per un secretari municipal habilitat nacional. Així, el PP proposa que les funcions del secretari del consell siguen assumides pel secretari municipal, que exerceix com a tal en la Junta General d'Accionistes, Hilario Llavador.

Així mateix, l'ordre del dia de la Junta General de l'EMT inclou la destitució del regidor Giuseppe Grezzi com a president i conseller, així com la designació d'un nou conseller a proposta del Grup Compromís.

Ciutadans força la convocatòria d'un ple extraordinari

Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha explicat que el seu grup ha posat en marxa el procediment reglamentari perquè l'alcalde de València, Joan Ribó, convoque un ple extraordinari amb un punt únic en l'ordre del dia: l'estat de la ciutat.

En un comunicat, Giner exigeix a Ribó abordar en el ple "la situació dels regidors Giuseppe Grezzi i Pere Fuset" i que explique "com solucionarà la crisi del seu govern". També ha considerat necessari abordar altres assumptes de "màxima gravetat", més enllà de l'estafa de l'EMT, la situació del Palau de la Música o "les declaracions independentistes de càrrecs de Compromís". 

"La realitat és que l'equip de govern pateix una greu crisi que està afectat en gran manera a la ciutat de València", ha sentenciat Giner. Així, ha recordat que el seu grup ha exigit a l'alcalde que "aparte de la gestió" al regidor Pere Fuset, després de ser processat per l'accident de Vivers, i ha demanat la dimissió de Giuseppe Grezzi.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next