Un possible afectat de listeriosi, pendent de confirmació després d'un primer positiu

Una de les dues dones embarassades que estaven sota sospita ha donat negatiu, però se suma un altre possible infectat a Alacant
28 agost 2019 16:32h
Actualment hi ha cinc casos en investigació. / EFE

VALÈNCIA. Un dels cinc casos valencians sota sospita d'estar afectats per listeriosi ha donat positiu en el coprocultiu. El pacient està hospitalitzat i presenta simptomatologia lleu (gastroenteritis) i se li està realitzant una altra determinació analítica, ja que amb un coprocultiu positiu i simptomatologia lleu no es pot confirmar com a cas.

Així ho ha explicat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha explicat que la resta de casos, un total de quatre, segueixen en estudi, amb simptomatologia lleu. Cap d'ells està hospitalitzat.

Actualment hi ha cinc casos en investigació al País Valencià: quatre homes i una dona embarassada. Una altra dona embarassada ja no està sota investigació, després que l'hemocultiu haja donat resultat negatiu, però hi ha un nou cas en estudi d'un home a la demarcació d'Alacant.

Tots ells han comunicat en els seus centres de salut haver consumit carn entatxonada a Andalusia, sense saber l'origen i marca del producte. Davant aquests casos, Salut Pública activa el protocol corresponent que consisteix en la realització d'una analítica i posteriorment un coprocultiu per a corroborar el resultat final. La carn afectada no s'ha introduït ni comercialitzat al País Valencià.

next