El pont de Castellar estarà reparat a l'agost després de decretar-se l'estat "crític" per la falta de manteniment

La vicealcaldessa Sandra Gómez ha visitat aquest dijous l'estat de les obres i ha anunciat que impulsarà un contracte per a mantenir en bon estat "els 100 ponts de València"
25 juliol 2019 17:26h

VALÈNCIA. Les obres del pont de Castellar avancen a bon ritme i, previsiblement, a l'agost ja estaran finalitzades. Aquesta via, que creua el nou llit del riu Túria i la V-30, constitueix la ruta més directa per a arribar a Castellar-l'Oliveral. El deteriorament del pont ha marcat precedent a l'Ajuntament per a evitar que es produïsca un desgast similar. Per aquesta raó, Sandra Gómez ha explicat que des del consistori s'impulsarà un contracte de manteniment "per als 100 ponts de la ciutat" per a evitar les circumstàncies que han ocorregut al pont de Castellar. La també regidora d'Urbanisme ho ha comunicat en la seua visita per a supervisar l'estat de les obres del pont.

Al novembre, els tècnics municipals van visitar els ponts de la ciutat per a conéixer l'estat després de les pluges torrencials de la tardor. Quan van realitzar la inspecció en Castellar, van alertar de l'estat "crític" de l'estructura de la via, provocada pel pas de l'aigua. Al febrer, es va adjudicar d'urgència el manteniment del pont a la constructora Pavasal. El pont, que es va construir el 1973, no havia experimentat cap obra de supervisió o reforçament des d'aleshores. Sandra Gómez, de fet, atribuïa aquest deteriorament a la falta de manteniment durant els últims 50 anys".

"Impulsar aquest nou contracte permetria evitar aquestes circumstàncies", ha explicat Sandra Gómez. La proposta inclouria l'establiment de revisions regulars per als ponts de titularitat de l'Ajuntament, garantiria la seguretat i, finalment, evitaria un "desemborsament extraordinari de les arques públiques" que s'ha produït en el cas del pont de Castellar.

La vicealcaldessa ha afegit que el deteriorament del pont es deu, principalment, a la proximitat a la mar i pel pas de l'aigua, i que en cap cas seria a causa del pas dels vehicles per la via. De fet, en altres ponts propers a la mar –això sí, dependents del Ministeri de Foment i de la Generalitat– també es van produir desperfectes similars. Mentrestant, el pont de la V-31 va sofrir aquest tipus de desperfectes, ja que no creua cap pas d'aigua. Això sí, tot i decretar l'estat "crític" del pont de Castellar, l'Ajuntament va assegurar que no existia perill immediat d'enfonsar-se. 

Obres de reparació

De moment, huit treballadors s'encarreguen de les tasques de manteniment, dedicades a reforçar els pilars que subjecten la via. Primer, han començat per les zones més deteriorades i han reomplert l'estructura recolzada en grans barres de formigó. A més, el fet que estiguen sobre una entrada de la mar implica que els treballs transcórreguen més lents del que es voldria. Tot i això, avancen a bona marxa.

next