La policia retira una granada de morter carregada al terme d'Alcoi

Un veí va trobar l'artefacte explosiu entre la mala herba mentre passejava per la partida de la Solana
28 maig 2019 11:00h
La Policia va desplaçar fins al lloc un equip dels Tedax que va recuperar l'artefacte per a la seua desactivació. / POLICIA NACIONAL

ALACANT. Agents dels Tedax de la Policia Nacional han retirat una antiga granada de morter de 81 mil·límetres amb càrrega explosiva i que es trobava molt oxidada, a la partida de la Solana, a Alcoi (l'Alcoià).

L'avís es va rebre aquest dilluns a les 17.45 hores, quan un veí que passejava per la zona va veure l'artefacte explosiu entre la mala herba.

La Policia va desplaçar fins al lloc un equip dels Tedax que va recuperar l'artefacte per a la seua desactivació. A més, es va acordonar la zona per a estudiar la peça i evitar-ne la deflagració per accident. Els especialistes van traslladar l'artefacte explosiu fins a una pedrera d'Agost per a destruir-lo.

Les fonts consultades han recalcat que es tracta d'una granada antiga, encara que no han pogut determinar si era de la Guerra Civil o si és posterior, atés que eixa zona va ser utilitzada antigament per les Forces Armades com a camp de tir i àrea de maniobres de l'Exèrcit.

next