La Policia Local de València llança una app que incorpora els canvis de trànsit en Falles

L'aplicació, entre altres serveis, també pot posar directament en contacte persones amb discapacitat auditiva amb el servei del 092
14 març 2019 14:15h
Aquest servei també ofereix informació sobre la ubicació dels radars fixos i mòbils. / POLICIA LOCAL DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Policia Local de València ha impulsat una aplicació que, entre altres opcions, permet a les persones amb discapacitat auditiva posar-se directament en contacte i de forma immediata amb la plantilla d'operadors del 092. La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat la importància de "posar aquesta aplicació al servei de la ciutadania, en què, a més, es podran consultar diversos temes del seu interés". 

A través de Play Store i Apple Store és possible descarregar aquest servei, que també ofereix informació sobre la ubicació dels radars fixos i mòbils, talls de trànsit a la ciutat, campanyes informatives i consells de convivència. En eixe sentit, Menguzzato ha destacat que en Falles "serà de gran utilitat als veïns i veïnes perquè disposen de tota la informació sobre els canvis de trànsit".

Pel que fa a les persones amb discapacitat auditiva, ha ressaltat que podran connectar-se i comunicar-se de forma senzilla per missatge SMS i que es generarà automàticament un servei a la sala del 092. Una vegada li siga assignada una Unitat Policial, es comunicarà el seu enviament de la persona que l'ha requerit. Quan la patrulla estiga arribant, el ciutadà ho sabrà gràcies a la geolocalització en cas d'emergència.

Víctimes de violència de gènere

Menguzzato també ha ressaltat que l'app és una eina que podrà ajudar les persones que no puguen parlar perquè estan sent objecte d'una agressió o es troben en una situació d'emergència. Així, ha posat en valor que serà molt útil perquè puguen denunciar, especialment, víctimes de violència de gènere, violació i menors que patisquen maltractaments. 

Així mateix, l'app informarà diàriament de la ubicació tant dels radars mòbils com dels fixos. També proporcionarà informació sobre els talls de trànsit que es produïsquen a la ciutat. 

A causa de l'organització d'esdeveniments que, per la seua magnitud, requereixen la difusió de campanyes informatives, existeix una secció on la població podrà consultar-les. 

Aquest és el cas de les Falles, on les persones usuàries podran trobar consells sobre convivència, qüestions com l'ús correcte d'articles pirotècnics, mascotes, seguretat viària i prevenció de robatoris. A més, la ciutat també disposarà, en aquest apartat, de consells bàsics de seguretat i d'informació sobre el servei de mediació i els conflictes veïnals que atén.

next