La policia allibera 36 gossos atrapats en un habitatge d'Alacant

Els agents van localitzar als animals amuntegats, en mal estat de salut i extremadament espantadissos al tracte humà
30 novembre 2019 12:39h
Els animals presentaven úlceres oculars, dermatitis al·lèrgiques amb problemes de pell, ungles extremadament llargues i, fins i tot, un tenia una fractura en la pota no tractada. / POLICIA LOCAL

VALÈNCIA. La Unitat Canina de la Policia Local d'Alacant ha rescatat 36 gossos mestissos que es trobaven atrapats i amuntegats a l'interior d'un habitatge de cinquanta metres, situat a l'avinguda de Pintor Gastón Castelló d'Alacant, i que presentaven mal estat de salut. 

L'operatiu de rescat l'han iniciat la Unitat Canina de la Policia Local i funcionaris de Protecció Animal, després d'una denúncia d'un particular per les molèsties que ocasionaven els gossos, el soroll dels lladrucs i les olors. El veí va alertar que els gossos mai eixien de casa, segons ha informat l'Ajuntament d'Alacant. 

Els agents policials van localitzar l'habitatge, van obrir diligències contra la propietària i van rebre autorització per a accedir a l'immoble, d'uns cinquanta metres de superfície, on van trobar a 36 gossos mestissos de xicoteta i mitjana grandària en condicions d'insalubritat. Els animals han sigut traslladats a l'alberg municipal per a la seua atenció pel servei veterinari. 

Els animals presentaven úlceres oculars, dermatitis al·lèrgiques amb problemes de pell, ungles extremadament llargues i, fins i tot, un tenia una fractura en la pota no tractada. També eren extremadament espantadissos a causa d'una mala socialització. 

A més, una femella que estava embarassada ha hagut de ser operada. També es va assistir dos cadells de tot just cinc dies que encara tenien els ulls tancats, han indicat les mateixes fonts. 

El regidor de Seguretat a l'Ajuntament d'Alacant, José Ramón González, ha informat que els gossos poden ser adoptats i ha fet una crida als ciutadans perquè "telefonen a la Policia Local o al 112 i denuncien quan sospiten o tinguen indicis que s'està maltractant animals perquè s'inicie una investigació".

next