Podem vol per a La Moncloa un govern 'a la valenciana'

Irene Montero reconeix que el "model" del Botànic II, on Dalmau ha aconseguit una vicepresidència, "agrada" a la formació morada
13 juny 2019 11:55h
"El model de València pot aplicar-se a Espanya", ha defensat la portaveu d'Unides Podem. /EFE

MADRID. La portaveu d'Unides Podem en el Congrés, Irene Montero, s'ha marcat com a objectiu "aplicar" a l'Estat el model del govern valencià signat aquest dimecres a Alacant, on Podem ha obtingut la Vicepresidència Segona d'Habitatge, que coordinarà a més les polítiques verdes.

"El model de València també pot aplicar-se a Espanya", ha afirmat Montero, que creu que un govern d'Unides Podem i el PSOE té "possibilitats serioses de tirar avant". La portaveu parlamentària s'ha pronunciat així abans d'accedir a la reunió del grup parlamentari confederal d'Unides Podem al Congrés, on ha ratificat la voluntat d'integrar-se en un govern amb el PSOE i de col·laborar "de forma discreta" perquè la investidura de Sánchez tire endavant, per a la qual cosa podrien ser necessaris els suports dels independentistes.

Preguntada pels periodistes sobre si aquest objectiu d'aplicar el model valencià a l'Estat passa per tindre en el govern espanyol una vicepresidència, ha respost que "el primer" és "parlar del per a què es vol un govern conjunt" i els "càrrecs és l'últim del que cal parlar". Montero ha postil·lat que "el model de València ens agrada".

Sobre si Podem tindrà un paper actiu per a aconseguir que els independentistes faciliten la investidura de Pedro Sánchez com van fer durant la moció de censura, ha dit que en el seu grup està "molt orgullós d'haver-lo possibilitat", però ara "a qui li toca liderar és al PSOE". "Estarem implicades a garantir els vots, però a qui li correspon guanyar-se els suports és al PSOE", ha dit Montero, que, no obstant això, ha assegurat que s'implicaran.

La dirigent de la formació morada ha afirmat que hi ha contactes diaris i quotidians amb el PSOE, però no ha concretat quan serà la reunió entre Pablo Iglesias i Pedro Sánchez.

next