Podem i Esquerra Unida oficialitzen la coalició per a ser "garantia de les polítiques transformadores" en un nou Botànic

Estañ ha indicat que els canvis durant aquesta legislatura han sigut "amb limitacions" i, per això, tenen "la necessitat d'entrar al govern amb més força"
13 març 2019 13:00h
Estañ i Pérez Garijo presenten la confluència davant la Junta Electoral. / DLV

VALÈNCIA. La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez Garijo, i el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha presentat aquest dimecres la coalició amb la qual es presenten a les pròximes eleccions autonòmiques del 28 d'abril. Després de registrar la confluència Unides Podem-Esquerra Unida davant la Junta Electoral, un pas administratiu previ per a poder concórrer als comicis, ambdós han expressat que aquesta coalició és "la garantia d'un govern d'esquerres" i per a poder dur endavant "polítiques veritablement transformadores". 

Els responsables de la coalició han explicat que les llistes encara no s'han registrat i que s'estan confeccionant en funció del pacte i dels ajustaments de correcció de gènere. El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha expressat que el registrament de la coalició és "un pas molt important" perquè fica "el punt d'inici a un projecte compartit que és fonamental per a la societat valenciana". "Tenim des de ja el repte de consolidar allò aconseguit i plantejar un horitzó de progrés i benestar per al País Valencià", ha dit Estañ.

Per la seua banda, Rosa Pérez Garijo, la número dos per València d'Unides Podem - Esquerra Unida, ha assenyalat: "Estem preparats i estem il·lusionats". Així mateix, preguntada pels periodistes, ha indicat que EUPV vol ser "un important subjecte actiu en eixes polítiques de canvi". "Nosaltres hem dit sempre que la nostra organització havia faltat en eixe pacte del Botànic i en les Corts Valencianes", ha assenyalat. 

A més, Pérez Garijo ha recordat que la seua formació ha "aplaudit" del govern del Botànic "tot allò que hem considerat positiu", però "es podria anar molt més enllà". En eixe sentit, ha posat com a exemple les auditories en els casos de corrupció dels "vint anys nefastos del PPCV" o la reversió dels serveis privatitzats.
"Està molt bé la reversió de l'Hospital de la Ribera, però crec que s'hem quedat molt curts i s'ha d'anar molt enllà", ha apuntat Pérez Garijo. 

Estañ ha indicat que "aquesta legislatura ha sigut exitosa en el moment que s'ha aconseguit tirar el PPCV i desterrar eixe estigma de la corrupció, que Zaplana insisteix en recordar-nos". "Hi ha hagut canvis però amb limitacions", ha destacat Estañ, qui ha indicat que per això tenen "la necessitat d'entrar al govern i entrar amb força, per a garantir que es posen els interessos del xicotet comerç per damunt de les grans superfícies i la protecció del territori i del medi ambient per damunt de l'especulació, nosaltres som la garantia d'això". 

"Dos mesos de govern efectiu"

El secretari general de Podem ha exposat també que tenen "el repte de mobilitzar un electorat progressista" després del resultat de les eleccions andaluses. Així mateix, i pel que fa a l'actual legislatura, Estañ ha dit que "queden dos mesos de govern efectiu i esperem que siguen de govern i no de precampanya". Al respecte, ha ressaltat que espera que es resolguen certes qüestions pendents, com ara la reversió de Dénia, la gestió dels VTC, la gestió de residus o les diputacions. "Volem intervenir en eixe full de ruta que té el govern en eixos dos mesos que queden", ha assenyalat Estañ, alhora que ha apuntat que espera reunir-se aquesta setmana amb responsables del Consell.

next