Podem demana que Puig explique les negociacions per a la reversió de Dénia

Antonio Estañ considera que "encara hi ha temps de complir el compromís que va adquirir Puig fa més de tres anys" 
12 abril 2019 18:00h
Estañ ha reclamat "transparència" al Consell a l'hora d'abordar la reversió de l'hospital de Dénia. / CORTS / I. CABALLER

VALÈNCIA. El portaveu de Podem a les Corts, Antonio Estañ, ha demanat aquest divendres que es convoque la diputació permanent perquè el president de la Generalitat, Ximo Puig, done compte de les negociacions mantingudes amb la concessionària sanitària DKV per a revertir la gestió privada de l'hospital de Dénia aquesta legislatura.

En un comunicat, Estañ ha reclamat "transparència" al Consell a l'hora d'abordar aquesta reversió, ja que "tot indica que les negociacions en l'ombra no han donat resultats" i ara "és temps de solucions, després d'anys de promeses posposades".

Podem considera que "encara hi ha temps de complir el compromís que va adquirir Puig fa més de tres anys dient que, abans que aquesta legislatura acabe, es recuperaria aquest departament a la sanitat pública". 

El representant de la formació morada ha recordat que Dénia és "on millor s'observen les conseqüències de les privatitzacions: hi ha una ràtio escassa de personal i de llit; hi ha una fugida constant de professionals per una càrrega de treball excessiva, i hi ha unes condicions laborals i salarials que no convencen. Són circumstàncies que qüestionen la sostenibilitat i qualitat assistencial del departament de salut".

Encara que ha admés que "queda poc de temps", considera que "pot ser suficient si el govern valencià actua amb decisió i ambició per a complir la seua promesa". "Necessitem que passe de les paraules a les accions perquè la seua credibilitat no es veja compromesa quan calga reeditar el Pacte del Botànic", ha advertit Estañ.

A més, ha garantit que, si el PSPV no ho fa, serà Podem qui assegure la reversió al sistema públic de l'hospital de Dénia en la pròxima legislatura, al mateix temps que impulsarà la del departament de salut de Torrevella, la concessió de la qual expira el 2021, i abordarà la d'Elx-Crevillent i la de Manises.

next