Les fortes pluges i el vent de 100 quilòmetres per hora arriben al territori valencià a partir d'aquest dilluns

L'Aemet ha activat els avisos grocs fins dimecres per precipitacions que poden aconseguir els 60 litres en 12 hores
1 desembre 2019 19:41h
"Torna l'hivern", ha advertit l'Agència Estatal de Meteorologia. / EFE MANUEL BRUQUE ARXIU

VALÈNCIA (EP). La borrasca que afecta la península Ibèrica arribarà a partir d'aquest dilluns al territori valencià i deixarà al llarg de la setmana vents de fins a 100 quilòmetres per hora, fortes pluges acompanyades de tempesta i un descens de temperatures. "Torna l'hivern", ha advertit l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

De dilluns i fins dimecres, l'Aemet activa els avisos grocs per precipitacions que poden arribar als 60 litres en 12 hores al sud de la demarcació de València. També al litoral nord de la d'Alacant, on s'estendran al litoral sud a partir de dimarts. També romanen actius avisos grocs per fenòmens costaners.

Segons ha detallat el 112, s'espera que l'episodi de temporal comence dilluns al sud-est peninsular i origine ruixats i tempestes localment fortes i persistents, especialment en les zones pròximes a la costa.

Així, aquest dilluns, les precipitacions seran persistents i ocasionalment podran ser fortes i anar acompanyades de tempesta. A la demarcació de Castelló no es descarten les precipitacions amb caràcter feble, més probables al sud, ha informat Aemet. A més, les temperatures màximes baixaran sobretot a la demarcació de València i al nord d'Alacant, on el descens serà "localment notable".

Durant dimarts i dimecres, el temporal s'estendrà cap al nord de l'àrea mediterrània. Dimarts la cota de neu pot baixar fins als 800/1.000 metres en zones interiors del vessant mediterrani i es produiran ratxes de vent de fins a 100 quilòmetres per hora al litoral, detalla el 112. El temporal començarà a remetre al llarg de dijous.

next