El ple de les Corts debat aquest dilluns les esmenes a la llei d'acompanyament dels pressuposts del 2020

La cambra va rebutjar la setmana passada les esmenes en la seua totalitat presentades pels patits de l'oposició
18 novembre 2019 06:00h

VALÈNCIA (EFE). El ple de les Corts debat aquest dilluns les esmenes del PPCV, Ciutadans i Vox que demanen retornar al Consell la coneguda com a llei d'acompanyament, tres dies després que es rebutjaren les esmenes de totalitat d'aquests tres grups als Pressuposts de la Generalitat per al 2020.

El PPCV considera que la llei d'acompanyament no contempla "cap mesura expansiva, ni rebaixa impositiva, que contribuïsca a millorar la situació econòmica dels valencians"; que les seues propostes no suposaran "un impacte positiu directe o indirecte" en l'economia valenciana, i que crea "confusió normativa".

Per a Ciutadans, aquesta llei conté mesures i modificacions que no contribueixen a solucionar els principals problemes dels valencians i que tenen "poca o nul·la vinculació econòmica" amb la llei de pressuposts, i manca de les mesures fiscals socials i financeres concretes per a evitar el despoblament de les zones rurals valencianes.

Vox opina que ni aquesta llei ni la de pressuposts solucionaran els problemes dels valencians", perquè no comporta "cap benefici ni rebaixa fiscal per a la ciutadania, i tampoc aporta cap suport per al millor funcionament" de les empreses, pimes i autònoms.

L'activitat parlamentària de la setmana prosseguirà dimarts amb la reunió de la comissió d'Indústria i Comerç, en la qual es debatran propostes relacionades amb subvencions a les pimes, el model de gestió de la inspecció tècnica de vehicles o el desenvolupament sostenible de les destinacions turístiques valencianes.

Dimecres es reunirà la comissió de Sanitat i Consum, per a debatre i votar propostes referides a l'estabilització en la carrera investigadora i a l'ampliació del programa de salut bucodental.

La comissió de Sanitat votarà així mateix si han de comparéixer en ella el gerent de l'Hospital Provincial de Castelló per a explicar la seua gestió al capdavant de l'hospital, i el director general d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària per a informar de la situació actual de l'Institut d'Investigació de la Fe i del seu personal, en tots dos casos a petició del PPCV.

A més, aquest dilluns acaba el termini de presentació de candidatures al consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació dels consellers que han conclòs el seu mandat després d'haver sigut triats el 2016, per a les quals Compromís ja ha proposat a l'economista Rosa Yagüe en substitució de Rafa Xambó.

Les propostes de candidatures han de comptar amb la signatura de dos grups parlamentaris i per a quedar aprovades necessiten el suport de tres cinquenes parts del ple de les Corts, segons estableix la llei de creació de la cadena pública.

next