La plataforma Nomesplastic reinterpreta pintures de Sorolla per a denunciar la contaminació del mar

Un informe de Greenpeace alerta que el 80% del fem marí és d'origen terrestre
9 juny 2019 10:57h
Nomesplastic considera que s'ha de treballar des de ja per a reduir la contaminació. / Nomesplastic

VALÈNCIA. La plataforma Nomesplastic va realitzar aquest dissabte una acció artística a la platja del Saler, amb una reinterpretació de quadres del Bosco, Sorolla i Hockney, entre altres artistes, per a denunciar la contaminació que produeix el plàstic sobre els mars i els oceans.

Coincidint amb el dia mundial dels oceans, el 8 de juny, la plataforma conservacionista va protestar perquè el plàstic ha inundat la vida quotidiana malgrat que el seu ús és insostenible des del punt de vista mediambiental. Segons un informe de Greenpeace, el 80% del fem marí és d'origen terrestre, per la qual cosa reciclar ja no és suficient i és necessari reduir la quantitat de plàstic d'un sol ús que consumeix la població.

Un grup de ciutadans de València va donar suport a la convocatòria de la plataforma Nomesplactic i, amb una actuació artística, van dir "prou" a la sobreproducció i sobreutilització que es fa d'aquest derivat del petroli, al mateix temps que van defensar que un altre model de consum alimentari és possible. L'acció a la platja del Saler va consistir a visibilitzar l'impacte del plàstic al Mediterrani amb reproduccions de pintures cèlebres de la història de l'art relacionades amb el mar.

Reinterpretació d''Ofelia' de John Everett Millais. / Nomesplastic

La il·lustradora Raquel Aparicio ha reinterpretat l'obra 'Ofelia' del pintor John Everett *Millais: la mort de la protagonista s'hauria produït per una catarsi davant la presència massiva de plàstic en els rius; 'El gran chapuzón', de David Hockney, el converteix el dissenyador gràfic asturià Alberto Penacho en 'el plasticàs', i el dissenyador valencià Daniel Vicent ha transformat el 'Jardín de las delícias' del Bosco en una al·lusió a les illes de fem que suren en la superfície del mar.

Segons Nomesplastic, "no és suficient que en 2021 els governs obliguen als supermercats i cadenes alimentàries a deixar de vendre i regalar bosses de plàstic. Necessitem el canvi ara. Perquè cada dia que passa és tard. S'estima que en 2020 se superaran els 500 milions de tones anuals de plàstic. El que fem ara determinarà el futur del nostre planeta i hem de començar ja.

next