Una plataforma convoca una manifestació a Alacant contra la proliferació de cases d'apostes 

Els manifestants demanaran a l'Ajuntament la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana per a apartar els salons dels centres educatius, de salut i juvenils
10 octubre 2019 11:57h
La plataforma demana a la Generalitat que aprove la Llei del Joc. / Imatge d'arxiu

ALACANT (EP). La Plataforma Contra la Proliferació de les Apostes, junt amb deu col·lectius d'Alacant, ha convocat una concentració aquest diumenge enfront d'un dels "molts salons de joc" que poblen la ciutat.

"Exigim que l'Ajuntament d'Alacant complisca el seu compromís i modifique el Pla General d'Ordenació Urbana per a impedir que es construïsquen cases d'apostes al costat d'instituts, col·legis, centres de salut i centres juvenils", ha assenyalat Álvaro Castaños, portaveu de la Plataforma en un comunicat.

Així mateix, han comminat la Generalitat a aprovar "com més prompte millor" la nova Llei del Joc, que va quedar sense aprovar a causa de l'avançament electoral. "És fonamental que s'establisca una distància mínima d'almenys 1000 metres entre cases d'apostes i centres educatius i és imprescindible que es garantisca de forma efectiva la protecció als menors d'edat", han continuat.

La convocatòria, prevista per a les 12.00 en la Rambla de Méndez Núñez i prop del Portal d'Elx, s'emmarca dins de la setmana de mobilitzacions contra les cases d'apostes. Diumenge passat, una manifestació a Madrid va reunir prop de 3000 persones i en diverses ciutats s'han convocat concentracions, han detallat.

Sota el lema 'Ells es lucren, la classe obrera s'arruïna', els convocants pretenen cridar l'atenció sobre el perill que suposen les cases d'apostes en els barris més afectats per la crisi. "A una joventut despullada de futur i sense perspectives laborals li prometen una falsa eixida, que només serveix per a alienar-la i empitjorar la seua situació", han incidit.

La Plataforma contra la Proliferació de les Apostes uneix diferents partits polítics –Partit Comunista d'Espanya, Compromís, Esquerra Unida, Podem, Arran– a associacions de veïns –Carolinas Bajas, PAU2 i La Florida– i a l'associació d'afectats per la ludopatia Vida Libre.

Segons han recalcat, han aconseguit recollir centenars de signatures que donen suport a les seues reivindicacions i planegen seguir l'activitat reivindicativa i de sensibilització "fins a aconseguir que el dret a la salut de la ciutadania importe més que el dret d'una minoria d'empresaris a lucrar-se a la nostra costa".

next