Plácido Domingo dimiteix com a director de l'Òpera de Los Angeles per les acusacions d'assetjament sexual

Aquest estiu, vint dones van denunciar que havien sigut assetjades pel tenor 
3 octubre 2019 11:08h
Aquest estiu, vint dones van denunciar que havien sigut assetjades pel tenor. / LICEU, ANTONI BOFILL

VALÈNCIA. Plácido Domingo ha anunciat que dimiteix com a director general de l'Òpera de Los Angeles després de ser acusat d'assetjament sexual per vint dones, segons ha indicat en un comunicat que ha remés al diari Los Angeles Times. 

Segons recull el rotatiu nord-americà, el tenor, de 78 anys, ha afirmat que aquestes acusacions "han creat una atmosfera" en la qual la seua "habilitat" per a servir a la companyia "s'ha vist compromesa". Per això, afirma que mentre segueix "treballant per netejar" el seu nom, ha pres la decisió de deixar el càrrec i anul·lar les actuacions programades.

Domingo ha estat al capdavant de l'Òpera de Los Angeles com a director general des del 2003. La renúncia arriba una setmana després que el tenor fora retirat de la producció Macbeth del Metropolitan Opera de Nova York.

Aquest estiu, vint dones van denunciar que havien sigut assetjades pel tenor. Primer van ser huit cantants i una ballarina, que van assegurar que Domingo les va pressionar perquè mantingueren relacions amb ell sota l'amenaça de perdre la feina si no hi accedien. Un parell de setmanes després s'hi van sumar onze nous testimonis. Una d'elles, la cantant d'òpera Angela Turner Wilson.

next