Diari La Veu del País Valencià
Els pilots d’Air Nostrum proposen desconvocar la vaga si l’empresa ofereix una fórmula que garantisca la producció

VALÈNCIA. Els pilots d’Air Nostrum han plantejat a l’aerolínia la desconvocatòria de la vaga prevista per a les dues següents setmanes d’abril, coincidint amb Setmana Santa, a canvi que la companyia establisca una fórmula per a garantir la producció.

Segons ha assenyalat aquest dimarts el sindicat de pilots Sepla, aquesta fórmula es limita a regular l’externalització per a garantir la producció dels pilots, un extrem rebutjat per Air Nostrum, que, segons denuncia aquest col·lectiu, “dona mostres de no voler posar fi a aquest conflicte que porta obert quasi dos anys”.

“Si Air Nostrum continua negant-se a signar un pacte sobre producció, estarà sembrant dubtes més que raonables sobre el futur que vol per a la seua empresa, la seua viabilitat i, fins i tot, la seua supervivència”, agrega el Sepla, que ha convocat aturades de 24 hores en l’aerolínia per als pròxims dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 d’abril.

A més, el Sepla insisteix que l’externalització és l’únic motiu que justifica la vaga i denuncia que des de fa quasi dos anys s’ha manifestat en contra d’una política que busca reduir la grandària de l’activitat de l’empresa mitjançant el desviament de vols i producció d’Air Nostrum a altres empreses dels mateixos propietaris. En aquest context, el Sepla adverteix de les conseqüències d’aquesta pràctica sobre els llocs de treball d’Air Nostrum.

El sindicat de pilots ha recordat que, fa dos anys, els propietaris d’Air Nostrum van crear un conglomerat empresarial anomenat ILAI, amb diferents branques de negoci entre les quals s’inclou l’aèria, que està formada per tres aerolínies: la maltesa MedOps, la irlandesa Hibernian i Air Nostrum.

Des del naixement d’ILAI, el Sepla denuncia que els amos d’Air Nostrum estan emportant-se avions d’aquesta aerolínia espanyola a les altres companyies del grup, la qual cosa en la pràctica ha reduït la flota d’Air Nostrum en huit avions respecte a fa dos anys.

A més, el sindicat de pilots acusa Air Nostrum de tractar de vincular l’externalització al conveni col·lectiu condicionant un pacte a la signatura per part del Sepla d’un conveni col·lectiu “molt a la baixa”, que situaria els pilots d’Air Nostrum “molt per davall de les condicions actuals de mercat”.

“El xantatge de l’empresa és inacceptable”, sosté el Sepla, que demana a l’aerolínia que mantinga la negociació del conveni fora d’aquest conflicte i complisca els pactes en el passat amb els seus pilots sobre la regulació de l’externalització per a instaurar en l’empresa la pau social.

Comparteix

Icona de pantalla completa