PhotOn Festival crida a agitar la consciència contra l'opressió a les dones a través de les imatges

Aquesta edició compta amb sis exposicions més una mostra en les marquesines de l'EMT
7 maig 2019 14:43h
PhotOn tindrà lloc del 7 a l'11 de maig a diferents espais de València. / EFE

VALÈNCIA. PhotOn Festival dedica l'edició del 2019 a les dones poderoses que visibilitzen els problemes de la societat i aposten per mirar en lloc de ser l'objecte de les mirades, en un festival que se celebrarà del 7 a l'11 de maig a València i acollirà projectes de Mèxic i Romania.

Sota el lema Agitadores de consciència, se succeiran conferències, exposicions i projeccions nocturnes gratuïtes i obertes a tots els públics, i també es realitzaran visionats de treballs.

Durant la presentació del festival, el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha ressaltat el poder de la fotografia per a promoure el canvi social i ha assenyalat que La Nau, emplaçament emblemàtic de la història valenciana i seu de la Unitat d'Igualtat de la universitat, "és el millor espai per a realitzar el PhotOn".

La directora de PhotOn Festival, Tania Castro, ha afirmat que el festival parla de dones que s'enfronten a situacions terribles, que lluiten per la igualtat, dones amb les idees molt clares, a les quals val la pena parar atenció. Així doncs, algunes de les fotògrafes que protagonitzen PhotOn 2019, com Eva Máñez, Estela Sanchis, Raquel Ferreri i Lliça Ambrossio, han compartit la seua visió i experiència com a "agitadores de consciències".

Aquesta edició compta amb sis exposicions: Little Black Dress, de Yolanda Domínguez; DesTieRRRadas, de Pedro Armestre; Pla, de Juanita Escobar; PhotOn Worldwide, d'András Polgár + Eden Bernal; el projecte col·lectiu Agitadores de consciència, i Jarque, la cambra i la vida, que s'inaugurarà al juny i ha sigut duta a terme amb la col·laboració del Museu Valencià d'Etnologia.

A més, el regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, ha destacat al seu torn que amb la participació de l'EMT en aquesta iniciativa les imatges seran exposades en les marquesines i es crearà "una ruta urbana que els ciutadans poden visitar en el seu dia a dia".

Segons el director de comunicació de la Impremta CG, Armand Llàcer, és "molt difícil" tirar avant projectes "tan interessants i necessaris" com PhotOn, capaços de "mobilitzar consciències", i ha citat el valor de la beca PhotOn, de la qual La Impremta CG és patrocinadora i responsable d'imprimir en format lliure el projecte guanyador.

Photon Festival suma a les seues col·laboracions europees un acord amb el Festival Internacional de Fotografia NL-Foto a Monterrey i totes dues entitats han llançat un premi que permetrà al finalista gaudir d'una exposició en aquest esdeveniment. Aquest nou guardó se suma al premi de promoció europea que enguany vindrà de la mà de Photo Romania Festival.

La programació del festival es completa amb projeccions nocturnes a l'aire lliure, com Jarque, Carta Blanca, organitzada per Jorge Alamar i Pablo Casino; Geografies del dolor, de la periodista mexicana Mónica González; Nit Festivals i Revistes internacionals, i el visionat col·lectiu de mostres de treballs o dossiers.

Respecte a la beca PhotOn, dotada amb 8.000 euros, en aquesta edició la iniciativa ha rebut projectes de provinent d'Itàlia, l'estat espanyol, França, Argentina, Equador, Costa Rica, Mèxic, Brasil, Hongria i Bèlgica i, per primera vegada, també han participat en el certamen ciutadans del Japó.

next