Pérez Garijo, sobre els CIE: "S'haurien de tancar, vulneren els drets humans"

La consellera de Participació ha afirmat que el suïcidi d'un intern al CIE de Sapadors, lamentablement, "no és un fet aïllat" perquè "el que ha passat ha ocorregut en altres ocasions"
19 juliol 2019 11:53h
"En el que puga correspondre al govern valencià, que lamentablement no és res, defensarem sempre el tancament dels Cies", ha comentat la consellera. Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha manifestat el seu rebuig als Centres d'Internament per a Estrangers (CIE) i ha considerat, en conseqüència, que "no haurien d'existir" perquè es tracta de llocs en els quals es "vulneren totalment els drets fonamentals de les persones i els drets humans".

Pérez Garijo s'ha pronunciat d'aquesta manera en una entrevista a Europa Press, a partir del recent suïcidi d'un intern al CIE de Sapadors, a la ciutat de València.

"Nosaltres sempre hem tingut la mateixa posició davant els CIE. Pensem que no haurien d'existir, que s'haurien de tancar perquè vulneren totalment els drets fonamentals de les persones i els drets humans", ha manifestat la responsable autonòmica i coordinadora general d'Esquerra Unida (EUPV), que ha subratllat així la seua oposició a aquests centres.

"Això és el que hem defensat sempre i en aquesta línia sempre treballarem", ha assegurat. D'aquesta manera, i preguntada per la posició que mantindrà el govern sobre aquest tema, Pérez ha assenyalat que "els CIE són competència estatal, no competència autonòmica".

No obstant això,"en el que puga correspondre al govern valencià, que lamentablement no és res, defensarem sempre el tancament dels Cies", ha comentat. "El Consell no és competent però, en els fòrums que es donen i en les possibilitats que hi haja, sempre defensarem el tema que es tanquen els CIE", ha agregat preguntada per la possibilitat que el govern valencià presente davant el govern estatal alguna iniciativa en aquesta direcció.

Respecte al suïcidi d'un intern al CIE de Sapadors, Rosa Pérez Garijo ha afirmat que, "lamentablement, no és un fet aïllat" perquè "el que ha passat ha ocorregut en altres ocasions".

La consellera ha explicat que l'administració autonòmica s'ha posat en contacte amb la delegació del govern espanyol al País Valencià "per a tindre una informació el més correcta possible" de l'ocorregut i conéixer "com va evolucionant la investigació" oberta "per part del jutjat competent".

next