Pedro Sánchez no descarta una investidura després de Nadal

El candidat socialista fa una crida a tots els partits per a desbloquejar la situació
2 desembre 2019 19:26h
Sánchez diu que el resultat del 10N demostra que els electors "volen que governe el PSOE amb un govern en minoria". / ACN

MADRID (ACN). El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha apel·lat a la "responsabilitat" del "conjunt dels actors polítics" per "damunt de sigles" per desbloquejar la seua investidura. Preguntat per la negociació amb ERC, el líder socialista ha afirmat que el desbloqueig "depén de totes les forces polítiques" i ha afirmat que "no hi haurà terceres eleccions".

"Ningú està demanant a cap partit que renuncie a ser alternativa", ha dit Sánchez, en una clara referència al PP. En roda de premsa aquest dilluns a la 25a Cimera del Clima de l'ONU que ha donat el tret d'eixida a Madrid i acompanyat del secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, Sánchez ha argumentat que cal un govern "com més prompte millor" però no ha descartat anar a la investidura després de Nadal.

"No sé si ha de ser el 12 de desembre, el 20 de desembre o el 8 de gener. No ho sé", ha dit. El líder del PSOE ha remarcat que el plantejament de buscar el suport no només de partits d'esquerres sinó de "forces socialconservadores" com el PNB o el PRC ha estat "positiu" per a permetre "construir una majoria parlamentària que permeta fer caminar la legislatura i comptar amb una estabilitat parlamentària suficientment raonable" per a posar en marxa l'agenda política, ja que així ja estan "molt a prop" dels 176 escons.

Sánchez ha afirmat que "més enllà de les dates i de les negociacions" és "important" que totes les forces polítiques "assumisquen la seua responsabilitat" i permeten "deixar enrere el bloqueig" per a poder fer front a reptes "urgents", com l'emergència climàtica. El president espanyol en funcions ha dit que el resultat del 10N demostra que els electors "volen que governe el PSOE amb un govern en minoria" amb Unides Podem i ha remarcat que no hi ha alternativa possible a un govern liderat pels socialistes.

Acció climàtica

El president del govern espanyol s'ha compromés a assolir la neutralitat climàtica el 2050 i a reduir una de cada tres tones d'emissions de CO2 de cara al 2030 perquè siguen inferiors en un 20% amb relació al 1990. A més, Sánchez ha dit que quan deixe d'estar en funcions impulsarà un 'Green Deal' per a una transició energètica "justa" i augmentarà la contribució financera al Fons Verd del Clima de l'ONU.

Sánchez ha tornat a remarcar que cal "lideratge europeu" per assolir la descarbonització i ha defensat la "multilateralitat". Segons Sánchez, cal "més acció i implicació". També ha evitat aclarir si la seua crítica a la inauguració de la cimera als negacionistes anava dirigida al president dels EUA, Donald Trump.

next