Patraix serà per als vianants: l'Ajuntament, pendent que Cultura done llum verda al pla de remodelació del barri

El Pla Especial de Protecció del Nucli Històric Tradicional de Patraix inclou la conversió en espai de vianants de diversos carrers i l'habilitació de carrils ciclistes i zones verdes
23 setembre 2019 11:57h
El barri viurà el procés de conversió en espai de vianants "més important de tota la legislatura". / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El barri de Patraix també se suma als projectes de conversió en espai de vianants que l'Ajuntament de València està posant en marxa per a la ciutat. A principis de la legislatura passada, es va decidir fer una adaptació del conjunt històric del barri per a protegir el patrimoni amb el Pla Especial de Protecció del Nucli Històric Tradicional de Patraix. El Pla es va posar en marxa la passada legislatura en el marc de la declaració com a Bé de Rellevància Local del barri.

Aquest dilluns, la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, després de la Comissió d'Urbanisme, ha explicat que s'ha remés el document a la Conselleria de Cultura perquè elabore un informe favorable que permetria la remodelació del barri.

El Pla es va presentar el passat abril, quan es va obrir un termini de 45 dies per a fer-hi al·legacions que té en compte les propostes del veïnat d'aquest barri de València. Ara, una vegada ha conclòs el procés de participació ciutadana i s'ha arribat a uns consensos al barri, el document està preparat perquè la Conselleria de Cultura done el vistiplau. Per tant, mentre comença la revisió i l'inici de les obres podria passar, aproximadament, un any.

La regidora ha explicat que en aquesta conversió en zona de vianants d'espais com el bloc de Fra Mateu o la plaça de Patraix es tancarà el pas als vehicles i s'eliminaran els llocs destinats a l'estacionament.

Algunes de les reformes que inclou el Pla és l'augment de les zones de vianants en els carrers de Torís, Joan Baptista Coratjà i Cor de Jesús. Segons ha explicat la regidora, el barri viurà el procés de conversió en espai de vianants "més important de tota la legislatura". A més, segons explica la regidora, es rehabilitaran diferents espais de la ciutat i s'habilitaran carrers de ciclistes i espais verds que permetran incrementar la qualitat ambiental del barri.

Una altra de les propostes que contempla el Pla de protecció de Patraix és que els habitatges de nova construcció tinguen com a màxim dues plantes d'altura –és a dir, planta baixa més dos pisos–. D'aquesta forma, es fomentarà que es respecte el traçat històric i que les noves edificacions siguen aliades de les construccions tradicionals. En aquest sentit, la responsable municipal ha agregat que es revisaran "tots els graus de protecció" i que s'evitaran "edificacions de huit o nou altures al costat d'alqueries i edificis del segle XIX".

Amb això, des de la regidoria de Renovació Urbana esperen que ara el barri de Patraix "siga per als veïns", amb la reducció del trànsit motoritzat i, alhora, que es protegisca el patrimoni històric i cultural.

next