La Paterna que va enregistrar Almodóvar i una coproducció valenciana, en la carrera cap als Oscars

L'Acadèmia Espanyola de Cinema escollirà la finalista el 5 de setembre
21 agost 2019 12:18h
Almodóvar va rodar part del seu últim film a Paterna, concretament en les seues famoses coves. / EFE

VALÈNCIA. El film d'animació Buñuel en el laberinto de las tortugas, dirigit per Salvador Simó i basat en la novel·la gràfica de Fermín Solís; l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar, Dolor y gloria, protagonitzada per Antonio Banderas i amb la col·laboració especial de Penélope Cruz, i Mientras dure la guerra, d'Alejandro Amenábar, són les tres pel·lícules preseleccionades als Oscars per l'Acadèmia Espanyola de Cinema.

Almodóvar va rodar part del seu últim film a Paterna, concretament en les seues famoses coves. Pel que fa al film d'animació, és una coproducció internacional on participa l'empresa valenciana Hampa Studio i que ha comptat amb ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura.

Les cintes han sigut seleccionades d'entre 16 llargmetratges estrenats entre l'1 d'octubre del 2018 i el 30 de setembre del 2019. Els membres de la institució votaran les setmanes vinents entre les seleccionades i anunciaran la candidata espanyola a millor pel·lícula de parla no anglesa el 5 de setembre. La 92a edició dels premis més populars del cinema tindrà lloc el diumenge 9 de febrer del 2020 al teatre Dolby de Los Angeles.

next